HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Over woonstijlen kun je boeken vol schrijven. Ze zijn relatief fluide, en passen zich door de jaren aan naar de laatste trends. Ook komen er nieuwe (gemixte) stijlen bij. 

Nieuwste interieurstijlen, welke woonstijl past bij mij

Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?

Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?

Nu zul je zeggen: ‘Ik heb mijn eigen woonstijl; ik volg niets of niemand en doe gewoon wat ik mooi vind.’ En dat is helemaal goed. Woonstijlen zijn er namelijk voor om rust en eenheid in je interieur te brengen en het een plek te maken waar jij je thuisvoelt. Zo zul je zien dat jouw eigen woonstijl vaak in grote lijnen te koppelen is aan een aantal basis indelingen.  

‘Vanuit je gevoel op zoek naar jouw woonstijl’, hoe doe je dat? Uit je huidige inrichting kun je ongetwijfeld een hoop afleiden. Staat jouw huis relatief vol met spullen? Heb je donkere raambekleding en kleurige meubels - of juist lichte? En koop je je meubels bij een warenhuis, of ga je liever op zoek naar dat ene meubelstuk? Zet dit op rij voor jezelf, en je weet uit welke woonstijlen je kunt kiezen. Daarna is het slechts een kwestie van inspiratie opdoen - het leukste dat er is!

HOU JE VAN VOL OF LEEG?
Vol: bohemian, shabby chique, landelijk romantisch, Retro (‘60) vintage (‘70), Urban Modern/ Urban Jungle/ Urban Glam, Klassiek.
Leeg: industrieel, basic, modern, Scandinavisch, Mid Century Modern is een twijfelgeval vol/leeg, met mate worden met mate precies de juiste eyecatchers ingezet. Een Design interieur is ruimtelijk, met oog voor een paar designstukken. 

HOU JE VAN DONKER OF LICHT?
Donker/ kleurrijk: klassieke woonstijl (vorstelijke kleuren), industrieel heeft donkere elementen, meestal staal, grijs overheerst. Een doorontwikkeling van deze stijl is soft loft, waarbij daarnaast lichte pastels toegevoegd worden. De Moderne woonstijl scharen we onder ‘donker’, omdat hier één of meer uitgesproken kleuren hier (met mate) gebruikt worden. Bohemian: kleur mag, maar hoeft zeker niet. Vintage/ retro: de stijl bij uitstek waar knallen met kleuren kan! In Urban Modern mag kleur bij uitstek uitbundig worden toegepast.
Licht: Industrieel soft loft, basic woonstijl, landelijk romantisch, shabby chique, Scandinavische woonstijl. Een Design interieur is overwegend licht, maar zwart wit mag. Bohemian interieurs zijn ook vaak licht met natuurlijke kleuren. Mid Century Modern valt onder een licht interieur.

HOU JE VAN KLASSIEK/ RETRO OF MODERN?
Klassiek/retro: uiteraard in de klassieke woonstijl vind je ze terug. In de bohemian-, retro- en vintage stijl mogen uiteraard mooie tweedehands vondsten zitten, net als in de basic woonstijl (met mate). In de landelijk romantische stijl en de shabby chique, horen meubels met een rijk verleden. 

Modern: industrieel, basic woonstijl (een enkel vintage- of design stuk kan prima), design (het kenmerk van design is in principe dat het tijdloos is…), Scandinavische woonstijl (veel licht hout). Bij alle Urban stijlen wordt naar hartelust gemixt, oud en nieuw gaat zonder meer samen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Mozaic & Fresco
collectie van Desso

blog
Modern laminaat is
een geduchte concurrent

inspiratie
Wil jij een klassieke,
eigentijdse of stoere vloer?

ontdek de
PVC vloeren
van Decokay Design

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Style jouw hotel chique interieur
  Een hotel chique interieur weerspiegelt de luxe van hotels. Als jij je daar als een vis in het water voelt en liever niet terug gaat naar huis, maar je wil blijven wentelen in luxe, dan is een hotel chique interieur zeker weten iets voor jou!
 • Voel je werelds met Art Deco
  Groot uitpakken met prints en luxe kleuren in huis? Klinkt dat als muziek in je oren? Met de Art Deco-stijl maak je van je huis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn!
 • Hoe past geel in jouw interieur?
  Valt het jou ook op dat er steeds meer geel te zien is in de woonbladen en qua accessoires? Dat kan kloppen. Geel heeft een onmiskenbare comeback gemaakt. Hoe pas je geel toe in je interieur zonder dat het gaat overheersen?

DECOKAY BLOGS

 • De volwassen comeback van geel
  Geel in je interieur? Is dat niet een beetje te druk, of iets uit de jaren ‘30 of zo? Zeker niet. Geel maakt een comeback waar je U tegen zegt. Ondanks - of dankzij - de kleurfilosofie erachter, blijkt het een kameleon die in elke woonstijl wat toevoegt.
 • Hollandse lente - extra plaid en gaan!
  Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.
 • Bol en rond - een beetje zachtheid in je interieur
  Rond is zacht, hoekig is hard. Staal en beton zijn hard, terwijl hout zacht is. Dit zijn begrippen die iedere binnenhuisarchitect krijgt ingeprent. Maar hoe kan dit? Waarom hebben sommige materialen en vormen een kil karakter, en geven andere meteen een warme uitstraling?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP