HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Zoveel smaken, zoveel woonstijlen… Maar als er toch zoveel stijlen zijn, waarom zou dan nog een bepaalde stijl moeten kiezen? Kun je dan niet net zo goed kopen wat je leuk vindt? Dan ontstaat vanzelf een stijl toch?

Nut van een woonstijl is eenheid in je interieur

Wat is het nut van een woonstijl?

Wat is het nut van een woonstijl?

Waarom is het zo fijn om een woonstijl als kapstok te hebben voor jouw inrichting? Kun je niet gewoon kopen wat jij leuk vindt? Het antwoord is gek genoeg nee. Je kunt het wel doen, maar je zult nooit die eenheid krijgen die interieurontwerpers weten te creëren. Dat doen ze door vast te houden aan een woonstijl. 

Dat klinkt misschien als een keurslijf, maar als je weet dat er wel dertig woonstijlen zijn, en je daarbinnen naar hartelust kunt combineren en variëren met kleur en meubels, dan voelt dat al heel anders. 

Je koopt zelden alles in één keer, dus een interieur groeit met je mee door de jaren heen. De ene keer val je voor die klassieke donkere tafel met barokke poten. De volgende keer koop je dat hoogglans gelakte rode tafeltje dat er zo chique uitzag op de foto. Een paar maanden later besluit je de gordijnen te vervangen en ga je voor pastelkleurig linnen; de laatste trend voor het raam. 

Wanneer je op deze manier je huis inricht, wat veel mensen doen, ontstaat er na een aantal jaar een mengelmoes van stijlen en kleuren. Dit doet per definitie niet meer ‘designed’ aan. Eenheid is wat een woonstijl af maakt. Het is daarom heel nuttig om je te verdiepen in welke woonstijl bij jou past en wat daarbinnen ‘de regels’ zijn.

Een woonstijl is absoluut geen keurslijf. Maar het helpt wel zeer goed om eenheid te bewaren. Je weet dan bijvoorbeeld aan welk kleurenpalet je kunt vasthouden, of hoeveel kleuren je kunt gebruiken, en welke stijl meubels bij elkaar passen. Ook geeft het houvast voor eenheid tussen vloer, raambekleding en wanddecoratie. 

Pas deze kleine techniek toe en je zult versteld staan hoe je interieur nu door de jaren heen ineens steeds meer design wordt.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
A House of Happiness:
‘groene’ gordijnen op maat

blog
De natuur
in huis...
met gordijnen

advies
Hoe combineer
ik gordijnen?

ontdek de
Chique marmeren
inbetweens van Toppoint

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat is het nut van een woonstijl?
  Zoveel smaken, zoveel woonstijlen… Maar als er toch zoveel stijlen zijn, waarom zou dan nog een bepaalde stijl moeten kiezen? Kun je dan niet net zo goed kopen wat je leuk vindt? Dan ontstaat vanzelf een stijl toch?

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP