HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Veel mensen zijn op zoek naar hun specifieke ‘eigen’ woonstijl. Het leuke is dat designers creatief zijn met woonconcepten. Zo is er naast de landelijke-, klassieke-, moderne-, industriële-, Scandinavische-, bohémien, urban jungle/modern-, mid-century modern- en vintage/shabby chique-, ook de basic woonstijl.

Basic woonstijl is natuurlijk materialen mixen met lichte kleuren

Een lichte en sobere basis is 'Basic'

Een lichte en sobere basis is 'Basic'

Iedereen kent het fenomeen van ‘wildgroeiende interieurs’. In de loop der jaren verzamel je veel spullen. De wanden hangen vol met fotolijstjes. En in de loop der jaren kocht je ook nog een paar schilderijen en ingelijste posters die je mooi vond. 

Op een gegeven moment koop je een nieuw bankstel en dat leuke tafeltje erbij, en weer een paar jaar verder is de raambekleding aan bod. Het probleem van deze manier van inrichten, is dat je langzamerhand de grip op het geheel kwijtraakt. 

Jouw stijl is gaandeweg steeds meer ondergesneeuwd geraakt. Dit probleem is nou precies wat de basic woonstijl zijn charme geeft. 

Wil je dat je huis er nu echt eens uit gaat zien zoals een design woning uit de bladen? Dan moet je dus als eerste gaan ‘ontspullen’. Bekijk serieus wat je écht nodig hebt, bedenk slimme oplossingen om kastruimte weg te werken en spullen aan het zicht te onttrekken.

Ook wordt het tijd om de kleuren in je huis eens onder de loep te nemen. Hou het lekker licht met wit, crème, beige en lichtgrijs, of indien nodig heel zachte pastels. Het klinkt gek, maar met het juiste gebruik van accessoires, stoffen en kleden, is je huis juist helemaal niet klinisch hierdoor. 

Gebruik om het kille te doorbreken, de natuurlijke kleuren van organische materialen zoals riet, leer en hout. Laat ook textuur een grote rol spelen. Grof geweven plaids, linnen gordijnen, gepoederde kalkverf of krijtverf muren. Ben je klaar en denk je; toch mis ik wat? Dat klopt. Veel planten maken deze basic woonstijl namelijk helemaal af!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
houten jaloezieën

inspiratie
Licht in je interieur
met een licht vloerkleed

ontdek de
Luxaflex®
Twist® Rolgordijnen

advies
Welke woonstijlen
zijn er?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP