HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Niet iedereen is in de gelegenheid zijn huis duurzaam te isoleren. Het is nogal wat om dubbele beglazing te laten zetten en alle spouwmuren of je dak te laten isoleren… Maar laten we niet vergeten dat de aloude praktische grootmoeders tips en trics ook gewoon nog steeds goed werken! 

Isoleren… met raambekleding

Isoleren… met raambekleding

Al sneeuwt en vriest het misschien minder vaak, het blijven koude winters in Nederland. Nou kun je lekker onder de wol kruipen en de verwarming hoog opdraaien natuurlijk, maar we zijn ons tegenwoordig allemaal bewust van de gevolgen voor het klimaat. Bovendien stijgen de energieprijzen ongeveer met het stijgen van de temperatuur… Het loont dus om te kijken waar je zonder grote verbouwing toch efficiency uit je stookkosten kunt behalen.

Heb je al eens gedacht aan dikke overgordijnen bijvoorbeeld? Enorm veel warmte ontsnapt namelijk via het raam. Door daar een fraai gordijn voor te hangen, dat luchtdicht (en/of lichtdicht) is, zorg je ervoor dat de koude ‘gevangen’ blijft tussen de gordijnen en het raam.

Welke gordijnen kun je dan het beste kiezen? Welke je leuk vindt! Qua kleur, textuur of motief kun je uitpakken van pimpelpaars tot ‘met een goud randje’… Maar het spreekt voor zich dat dikke overgordijnen de klus beter doen. Zo heb je bijvoorbeeld velours gordijnen met een speciale achterkant die warmte vasthoudt (chique!). Overigens moet echte velours altijd gevoerd worden in verband met zogenoemde ‘pinholes’. Ook wanneer je gaat voor een ‘gewone’ relatief dikke stof, en deze laat voeren, heb je uiteraard een mooie buffer gecreëerd. 

Spreekt een isolerende werking je aan? Dan zijn duettes een goede oplossing. Die zijn door de honingraatstructuur al optimaal isolerend. Oh ja; wat je ook kiest, hang het niet voor de verwarming, dan sluit je ook de warmte op achter het raam!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Duette® collecties
bij Decokay

blog
Warm wintergevoel
met velours

ontdek de
overgordijn collecties
bij Decokay

advies
Heeft raambekleding
invloed op mijn
energieverbruik?

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 
 • Gordijnen dicht please!
  Maak van je ramen niet alleen dingen om door naar buiten te kijken maar geef ze charme en aantrekkingskracht door de juiste raambekleding. De echte blikvanger heb je dan wanneer de gordijnen dicht zijn.

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP