HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Was je te druk deze zomer met zaden en plantjes, wieden, maaien en schoffelen dit jaar om ook nog aan het achterstallige schilderwerk toe te komen? Veel mensen denken dat je in de winter niet kunt schilderen. Think again… Met de juiste producten kom je een heel eind.

Te laat voor de buitenboel?

Te laat voor de buitenboel?

Wanneer en hoe kun je dan wel in de winter schilderen? Om te beginnen is een dikke jas en een paar handschoenen wel fijn… Nee flauw. Er zijn speciale verfsoorten die geschikt zijn voor verwerking bij -10°. Echter, ook voor waaghalzen geldt; neem niet alle geschreven woord bij de letter…!

Kort en goed is het beste advies: schilder nooit, maar dan ook nooit bij vorst! Zonde van je werk, het gaat onherroepelijk fout. Maar waarom zie je dan toch soms in de winter nog vrolijk schilders op de steigers staan? De truc is om de 0° grens aan te houden en wél van zo’n speciale verfsoort gebruik te maken die bij lage temperaturen gebruikt kan worden. Die drogen en verwerken namelijk véél beter bij kou. En als het te lang duurt voordat je verf droogt, wordt het resultaat sowieso niet fraai.

Een andere truc die wel gebruikt wordt (maar niet in de volledig open ruimte toepasbaar is) is om er warmtelampen bij te zetten voor de droging. Dat werkt bijvoorbeeld in een tuinhuis dat je in de winter nog in de lak wilt zetten wel. (Hè vervelend, moet je de hele avond vuurtje stoken in je buitenhaard nadat de klus gedaan is....) 

Maar als je deze regels in acht neemt, kan je in Nederland dus héél lang buiten schilderen… Je moet alleen een beetje kunnen vertrouwen op de weerman - of vrouw.
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product informatie
Bescherm je
buitenhout goed
met Sikkens Rubbol

advies
Tips voor schilderen
van buitenmeubels

meer over
buitenlakken
bij Decokay

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP