HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

Lichte vloer met houtlook in een Scandinavisch interieur

Een gladde vloer met wat extra’s

Een gladde vloer met wat extra’s

Een Nordic interieur heeft veel lichte, witte tinten (ondanks dat een beetje kleur weer mag in de nieuwe stroming). Maar ‘moet’ je dan ook meteen een witte vloer nemen? Het is zo onderhoudsgevoelig… Voor de echte boeners onder ons geen probleem, maar een gezin met kinderen denkt daar wellicht heel anders over.

Gelukkig voert wit zeker niet altijd de boventoon op de vloer. Sterker nog, teveel wit en je schiet door in de nihilistische basic woonstijl. Zweden hebben bovendien het begrip ‘hygge’ (gezellig) uitgevonden. Dat effect bereik je alleen door zachte elementen toe te voegen. Een lekker wollig crèmewit kleed op de vloer is dus een must.

Vaak is het daarom zelfs nog beter om voor een lichtbruine houten vloer te gaan (eventueel met een zweem wit erover door olie of beits). Kleden geven dan speelsheid.

We zeiden het al, met kleur kun je wat spelen, maar ook met de nerf en legging van de planken. Zo is het visgraat motief nog steeds erg populair. Daar voegt een Scandinavisch interieur zich opmerkelijk goed naar. Gewone (of extra brede) planken kunnen ook altijd.

Keus genoeg dus. Alle effecten zoals ‘white wash’ en gekleurde olie, zijn in de nieuwste milieubewuste lichting laminaat en PVC vloeren gewoon verkrijgbaar. Echt hout hoeft dus niet meer!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
hergebruikt hout
gebruiken in je interieur

advies
Welke legrichting
moet ik kiezen
voor de vloer?

advies
Het reinigen van
een laminaatvloer

inspiratie
Licht in je interieur
met een licht vloerkleed

product informatie
Zachte en luxe
uitstraling met dupligordijnen

advies
Wat is V groef
laminaat?

inspiratie
Van visgraat tot
betonlook vloer

Blog
Hard beton match je met zachte materialen

ontdek de
Hygge collectie
van AS Création

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur op de vloer, dat kan niet missen!
  Bestaan er ‘verkeerde’ kleuren voor op de vloer? Het antwoord is nee, elke kleur kan fantastisch staan. Toch zijn er kleuren die een ruimte net even iets meer laten sprankelen dan andere kleuren. Dat hangt helemaal af van bijvoorbeeld de grootte en de lichtinval. Hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw vloer, lees je hier!
 • Inspiratie voor je vloer in 2022
  De nieuwste trends zijn bekend voor 2022! Dat betekent inspiratie opdoen en ‘cherry picken’ wat past bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jouw vloer aan vervanging toe is wil je misschien weten wat hip en trending is voor op de vloer.
 • Een gladde vloer met wat extra’s
  Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP