HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Terwijl je heerlijk in je tuin ligt te zonnen raak je over de schutting aan de praat met je buurvrouw. Over diezelfde schutting… Dat hij nu toch wel een likje verf kan gebruiken.

Schutting verven met beits of lak.

Over de schutting

Over de schutting

Je bent blij dat ze er zelf over begint, want een schutting aan één kant verven voegt weinig toe. Maar het hout is geimpregneerd, dus de verwachting was eigenlijk dat het niet nodig zou zijn. Helaas constateren jullie dat er toch iets moet gebeuren. Maar kun je geïmpregneerd hout wel verven? 

Wanneer de schutting langer dan een jaar buiten staat, is dat geen enkel probleem. Het geïmpregneerde hout heeft veel stoffen inmiddels verdampt, en de verf zal dan ook beter hechten aan het hout. Een veelvoorkomende misvatting is dat geïmpregneerd hout voor altijd goed blijft en dat je het niet hoeft te schilderen. Maar net als gewone verflagen, verweert ook een impregneerlaag met verloop van tijd, waardoor toch houtrot kan ontstaan.

Wanneer je besluit de schutting te gaan verven, is het echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. de schutting moet eerst helemaal schoongemaakt worden met een goede (ontvettende!) verfreiniger. Pas daarna kan je gaan schuren. Sla dat schuren niet over, omdat je denkt ‘het is toch kaal hout’… Want goed schuren betekent een vele malen betere hechting van de verf. Bovendien kun je niet zomaar over rotte plekken heen schilderen.

Maar met de zon op je rug is dat een prima klus voor warme zomerdagen. Het enige dat je absoluut níet moet doen, is met een gewone, dekkende verf of lak aan de slag gaan op geïmpregneerd hout! De restanten van die impregneerlaag kunnen dan niet meer verdampen, wat betekent dat het hout van binnenuit gaat werken. 

Het hout van de schutting moet kunnen ademen. Een reguliere lak sluit het hout volledig af, waardoor het aanwezige vocht (dat er inmiddels zeker in zit) niet meer weg kan. Gebruik daarom altijd een vochtregulerende beits, of een systeemverf. Die zijn er in veel kleuren tegenwoordig en zeker niet alleen in schutting groen… Transparant beitsen is altijd een optie natuurlijk. Maar een leuke ‘effect beits’ kan ook een heel nieuw gezicht geven.

Veel mensen denken dat beits altijd semi transparant is, maar je hebt ook dekkende beitsen. Met een transparante beits kan je wel perfect een leuk whitewash of greywash effect geven bijvoorbeeld.  

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product informatie
Sigma Rapid
de sneldrogend
lakverf voor buiten

advies
Welke invloed heeft dekkende
of transparante beits
bij houtschilderwerk?

ontdek de
duurzame lakverf
van Wijzonol

informatie
Bescherm je buitenhout
goed met Sikkens

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP