HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


We horen het woord ‘fout’ niet graag. Terecht. Er is geen foute manier om dingen te doen. Toch is er voor veel zaken wel een ideale manier… ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht’, is in dit geval van toepassing.

Tips voor raambekleding in de woonkamer of slaapkamer

Styling foutjes voor het raam

Styling foutjes voor het raam

Gluren bij de buren... De hashtag #binnenkijken is niet-voor-niets populair op Instagram. En Hannibal (the cannibal…) sprak de lugubere, maar ware woorden: ‘We first begin to covet what we see’. Vrij vertaald, pas als we iets gezien hebben, willen we het hebben!

Zo gaat het zeker ook met interieur. We kijken wat af op social media, bij woonprogramma’s en in de bladen. Het grote probleem daarbij is echter vaak dat wij niet exact zo’n zelfde huis hebben! Het is groter of kleiner, we hebben een andere bouwstijl, meubels, ramen, enz.

Je kunt bijvoorbeeld dromen van een strak industriële stijl in jouw knusse jaren ‘30 woning, maar je zal ergens in het midden toch je woonstijl moeten omarmen om eenheid te bereiken. Anders kun je het gevreesde vlag-op-een-modderschuit-effect krijgen, en dan kom je toch weer uit bij de ‘fouten’ die je kunt maken.

Dat gezegd hebbende, wat hang je dan voor de ramen? Raambekleding is tegenwoordig meer raamdecoratie, zoveel soorten, maten en uitvoeringen zijn er. Des te belangrijker om wat geijkte ‘not done’ valkuilen te vermijden. Dit zijn ze:
- Je raambekleding niet aanpassen aan de stijl van je interieur.
- Korte gordijnen in de woonkamer. (In de kinder- of babykamer kan dat prima.)
- Teveel dessins met elkaar combineren, bijvoorbeeld gedessineerd behang met bloemetjes gordijnen.
- Het materiaal niet afstemmen op de ruimte (houten jaloezieen in de badkamer bijvoorbeeld).
- De behoefte niet meenemen (verduisteren slaapkamer, lichtinval scherm etc.)
- De eisen voor het raam niet meenemen (openen naar binnen, zijgeleiding draai- kiepramen, etc.)
- Gordijnen niet tegen het plafond hangen maar lager. 
- En wie echt milieubewust leeft, koopt ook duurzame gordijnen natuurlijk.

Wanneer je deze dont’s volgt, kun je verder lekker doen wat je wil en freewheelen met jouw stijl en smaak!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Industrial collectie
van AS Creation

ontdek de
verduisterende gordijnen
bij Decokay

advies
Aluminium jaloezieën
voor de badkamer

inspiratie
Uitpakken of ingetogen?
Raamdecoratie om te zoenen!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP