STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


We horen het woord ‘fout’ niet graag. Terecht. Er is geen foute manier om dingen te doen. Toch is er voor veel zaken wel een ideale manier… ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht’, is in dit geval van toepassing.

Tips voor raambekleding in de woonkamer of slaapkamer

Styling foutjes voor het raam

Styling foutjes voor het raam

Gluren bij de buren... De hashtag #binnenkijken is niet-voor-niets populair op Instagram. En Hannibal (the cannibal…) sprak de lugubere, maar ware woorden: ‘We first begin to covet what we see’. Vrij vertaald, pas als we iets gezien hebben, willen we het hebben!

Zo gaat het zeker ook met interieur. We kijken wat af op social media, bij woonprogramma’s en in de bladen. Het grote probleem daarbij is echter vaak dat wij niet exact zo’n zelfde huis hebben! Het is groter of kleiner, we hebben een andere bouwstijl, meubels, ramen, enz.

Je kunt bijvoorbeeld dromen van een strak industriële stijl in jouw knusse jaren ‘30 woning, maar je zal ergens in het midden toch je woonstijl moeten omarmen om eenheid te bereiken. Anders kun je het gevreesde vlag-op-een-modderschuit-effect krijgen, en dan kom je toch weer uit bij de ‘fouten’ die je kunt maken.

Dat gezegd hebbende, wat hang je dan voor de ramen? Raambekleding is tegenwoordig meer raamdecoratie, zoveel soorten, maten en uitvoeringen zijn er. Des te belangrijker om wat geijkte ‘not done’ valkuilen te vermijden. Dit zijn ze:
- Je raambekleding niet aanpassen aan de stijl van je interieur.
- Korte gordijnen in de woonkamer. (In de kinder- of babykamer kan dat prima.)
- Teveel dessins met elkaar combineren, bijvoorbeeld gedessineerd behang met bloemetjes gordijnen.
- Het materiaal niet afstemmen op de ruimte (houten jaloezieen in de badkamer bijvoorbeeld).
- De behoefte niet meenemen (verduisteren slaapkamer, lichtinval scherm etc.)
- De eisen voor het raam niet meenemen (openen naar binnen, zijgeleiding draai- kiepramen, etc.)
- Gordijnen niet tegen het plafond hangen maar lager. 
- En wie echt milieubewust leeft, koopt ook duurzame gordijnen natuurlijk.

Wanneer je deze dont’s volgt, kun je verder lekker doen wat je wil en freewheelen met jouw stijl en smaak!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Industrial collectie
van AS Creation

ontdek de
verduisterende gordijnen
bij Decokay

advies
Aluminium jaloezieën
voor de badkamer

inspiratie
Uitpakken of ingetogen?
Raamdecoratie om te zoenen!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloer + raamdecoratie = style statement
  Een vloer vervang je niet zomaar, maar wat doe je als je een andere stijl in je interieur wil aanbrengen? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Ga aan de slag met je raamdecoratie en breng de sfeer in huis die jij wilt!
 • Lekker doorslapen overdag
  Die eerste periode na de geboorte van jouw kindje is een slopende tijd met weinig nachtrust. Doorslapen is er nog niet bij. Maar je kunt ze wel een handje helpen natuurlijk...
 • Styling foutjes voor het raam
  We horen het woord ‘fout’ niet graag. Terecht. Er is geen foute manier om dingen te doen. Toch is er voor veel zaken wel een ideale manier… ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht’, is in dit geval van toepassing.

DECOKAY BLOGS

 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP