STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Raambekleding wordt omlijst door je muren. Of je nu gordijnen hebt, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, plissés of elke andere soort raambekleding. Is er een perfecte combinatie voor deze twee belangrijke elementen van jouw inrichting?

Juiste kleur gordijnen kiezen

De omlijsting van je raambekleding

De omlijsting van je raambekleding

Wat je ook voor nieuwe aankleding kiest voor je muren, zorg dat je raambekleding er goed op aansluit. Daarbij kan veel, maar is er ook een aantal richtlijnen dat je in je achterhoofd moet houden: geen twee verschillende dessins! Heb je dus al gordijnen met een aanwezige print, houd de muren dan rustig! En vice versa natuurlijk.

Heb je ‘rustige’ muren, dan zijn er meer mogelijkheden voor dessins. Let daarbij echter wel op het voorkomen van het materiaal. Zo is aluminium bij uitstek een ‘hard of kil’ materiaal. Ga je dit combineren met warme houten muren, dan zal dit bijten. Teveel hout of steen daarentegen, van vloer tot muur en raam, kan zorgen voor overkill. Combineren in balans qua stijl, is dus elementair.

Verf geeft van nature een heel open en zacht gevoel. Raambekleding van natuurlijke materialen past daar goed bij. Denk aan houten of bamboe jaloezieën of linnen gordijnen.

Wandbekleding is heel uitgesproken qua materiaal. Zo past stone-panelling, wood-panelling of rieten wandbekleding prachtig bij raambekleding met een robuust effect zoals shutters of houten, horizontale jaloezieën.

Behang is een aparte categorie waard, omdat je hiermee werkelijk álle stijlen kunt uitstralen die je maar kunt bedenken. Art deco, stedelijk urban, jouw favoriete foto, weelderige bloemen, grafische dessins, betonlook, naturel, noem maar op. Hierbij passen dan ook onnoemelijk veel soorten raambekleding, dat hangt echt af van het soort behang.

Definieer daarom vooraf eerst je woonstijl (natuurlijk landelijk, romantisch, industrieel, etc.) en zoek vervolgens op die termen in combinatie met het woord raambekleding/raamdecoratie. Zo zit je altijd goed. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Inspiratie
Op de muur:
behang
of verf?

Advies
Welke soorten raamdecoratie
zijn er?

Blog
Laat je verleiden
door gordijnen van Cachet

Inspiratie
'Groene' gordijnen
zijn geen grijze muizen

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP