HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Raambekleding wordt omlijst door je muren. Of je nu gordijnen hebt, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, plissés of elke andere soort raambekleding. Is er een perfecte combinatie voor deze twee belangrijke elementen van jouw inrichting?

Juiste kleur gordijnen kiezen

De omlijsting van je raambekleding

De omlijsting van je raambekleding

Wat je ook voor nieuwe aankleding kiest voor je muren, zorg dat je raambekleding er goed op aansluit. Daarbij kan veel, maar is er ook een aantal richtlijnen dat je in je achterhoofd moet houden: geen twee verschillende dessins! Heb je dus al gordijnen met een aanwezige print, houd de muren dan rustig! En vice versa natuurlijk.

Heb je ‘rustige’ muren, dan zijn er meer mogelijkheden voor dessins. Let daarbij echter wel op het voorkomen van het materiaal. Zo is aluminium bij uitstek een ‘hard of kil’ materiaal. Ga je dit combineren met warme houten muren, dan zal dit bijten. Teveel hout of steen daarentegen, van vloer tot muur en raam, kan zorgen voor overkill. Combineren in balans qua stijl, is dus elementair.

Verf geeft van nature een heel open en zacht gevoel. Raambekleding van natuurlijke materialen past daar goed bij. Denk aan houten of bamboe jaloezieën of linnen gordijnen.

Wandbekleding is heel uitgesproken qua materiaal. Zo past stone-panelling, wood-panelling of rieten wandbekleding prachtig bij raambekleding met een robuust effect zoals shutters of houten, horizontale jaloezieën.

Behang is een aparte categorie waard, omdat je hiermee werkelijk álle stijlen kunt uitstralen die je maar kunt bedenken. Art deco, stedelijk urban, jouw favoriete foto, weelderige bloemen, grafische dessins, betonlook, naturel, noem maar op. Hierbij passen dan ook onnoemelijk veel soorten raambekleding, dat hangt echt af van het soort behang.

Definieer daarom vooraf eerst je woonstijl (natuurlijk landelijk, romantisch, industrieel, etc.) en zoek vervolgens op die termen in combinatie met het woord raambekleding/raamdecoratie. Zo zit je altijd goed. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Inspiratie
Op de muur:
behang
of verf?

Advies
Welke soorten raamdecoratie
zijn er?

Blog
Laat je verleiden
door gordijnen van Cachet

Inspiratie
'Groene' gordijnen
zijn geen grijze muizen

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Raamdecoratie met een beetje extra
  Aardse kleuren zijn niet meer weg te denken uit de interieurtrends, maar het kan even slikken zijn om modderkleurige gordijnen op te hangen. Toch kun je met deze aardse kleuren zorgen voor gezelligheid en warmte in huis. Hoe ga je voor sfeer en kleur, en houd je de balans in alle kleuren in je natuurlijke interieur?
 • Inbetweens en jaloezieën - typische design melodieën
  ‘Harde’ raambekleding zoals jaloezieën kun je perfect combineren met zachte, transparante raambekleding zoals inbetweens en vitrage. Jaloezieën zijn er in hout-, bamboe- of aluminium uitvoering. Maar ook shutters vallen natuurlijk onder harde raamdecoratie.
 • De omlijsting van je raambekleding
  Raambekleding wordt omlijst door je muren. Of je nu gordijnen hebt, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, plissés of elke andere soort raambekleding. Is er een perfecte combinatie voor deze twee belangrijke elementen van jouw inrichting?

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP