HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.

Kleuradvies voor jouw interieur

Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren

Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren

Valkuil 1. Te fel
Kleuren zijn niet alleen mooi, onbewust werken ze ook op je gemoed. Zo wordt bijvoorbeeld rood geassocieerd met agressie, en zullen je ogen een felle neongroene muur al snel zat zijn. Bedenk dat de lichtinval veel kan doen met een kleur. Als je bijvoorbeeld in de avond een lamp aandoet, dan is de lichtval anders dan overdag, en dat kan een kleur feller of aanweziger maken. Wil je toch die felle kleur in huis halen, doe dat dan met accessoires, of breng het aan op een (deel van een) muur die niet constant in je blikveld is. Of ga voor een behang, vloerkleed of raamdecoratie met een geometrisch patroon in jouw gewenste kleur, die je op meerdere plekken terug laat komen. Zo heb je het beste van beide: je favoriete kleuren om je heen, zonder dat het je rust verstoort.

Valkuil 2. Te eentonig
Rust is fijn, maar te rustig hoeft ook weer niet. Bij het kiezen van een lichte kleur, kan het zijn dat het wat saai overkomt als je gaat voor grote oppervlakken. Ook de lichtinval doet daar een schepje bovenop. Wit wordt nog witter als er veel zonlicht in je huiskamer komt. Kies je voor bijvoorbeeld taupe of gebroken wit, dan kun je het beste goed uittesten of het in jouw interieur ook het gewenste kleureffect geeft. Overdag als de zon schijnt, én in de avond met de verlichting aan. Zo houd je het levendig, met jouw favoriete kleuren in huis.

Valkuil 3. Te donker
Donkere kleuren in huis zijn geweldig, en perfecte sfeerbrengers. Toch kun je je behoorlijk vergissen in hoe donker ze je huis maken, zeker op de wat donkere dagen. En met te lichte kleuren is het misschien net niet gezellig genoeg. Kies je voor donker, ga dan voor kleuren die je in de natuur ziet. Aardse kleuren zijn van nature sfeervol, en brengen een gevoel van warmte met zich mee. Wissel je deze af met bijvoorbeeld accessoires in goud of zilver, of in een lichtere accentkleur, dan maak je jouw interieur helemaal af!

Met deze drie tips ben je er zeker van dat jij de juiste kleur kiest voor je interieur. Kan niet missen!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends en kleuren 2023 - wat past bij jouw persoonlijkheid?
  Ben jij nog ‘on trend’ in 2023, of is het tijd voor een frisse wind? Grote kans dat jouw persoonlijke stijl bij één van de trends past, zoveel variatie zien we dit jaar. Het leukste van trendwatchen vind ik dan ook de vertaalslag naar het grotere geheel. 
 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP