HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

Raambekleding passend in een Scandinavisch interieur

Wat is Scandinavische raamdecoratie?

Wat is Scandinavische raamdecoratie?

In Scandinavië vind je niet alleen elanden en bevers, maar zelfs ook nog lynxen, en de kraanvogel kun je er spotten. Denen, Noren en Zweden bewegen mee met het ritme van de natuur, juist ook in huis.

Ben je een fan van Scandinavisch wonen, dan betekent dat: zoveel mogelijk licht binnenhalen in de winter, en de ramen juist potdicht afsluiten in de zomer, als het buiten nog laat licht is.

Daarnaast houdt de Scandinavische woonstijl niet van poespas. Het moet praktisch en functioneel zijn, zonder kil te worden. Het vele gebruik van natuurlijk, onbehandeld hout, geeft warmte, samen met wollige en zachte materialen.

Lichtdoorlatende raamdecoratie
Voor de ramen kunnen alle lichtgewicht stoffen heel goed. Linnen bijvoorbeeld. Het liefst wat grof geweven. Glanzende stoffen liever niet. Mooie heldere, inbetweens kunnen goed. Of plissé gordijnen en ultra lichtdoorlatende rolgordijnen.

Duettes zijn ook fraai, maar deze hebben een dubbele laag en worden dus al snel wat donkerder. Voordeel is wel dat je ze open kunt zetten waar je wil. Hiermee kun je bovendien een twee-in-één oplossing creëren.

Verduisterende raamdecoratie
Om in elk seizoen aan behoeftes te kunnen voldoen, hebben de meeste Scandinavische woningen shutters; binnen of buiten. Dit kun je heel eenvoudig evenaren met houten jaloezieën. Met een mooie extra brede jaloezie-lamel en een smalle ladderband, bereik je bijna hetzelfde effect.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Impressie
Zachte lichtfilters

inspiratie
Natuurlijk wonen?
Kies voor hout,
beton en linnen

inspiratie
Uitpakken of ingetogen?
Raamdecoratie om te zoenen!

Inspiratie
Raamdecoratie: vergeet ook
de functie niet!

Ontdek
Luxaflex® Plissé® Shades:
decoratief en functioneel

Advies
Inbetweens en jaloezieën - typische design melodieën

inspiratie
Elegante eenvoud
met stijlvolle shutters

Ontdek
Zelf alle lichtinval

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…
 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP