HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Houd bij het kiezen van je raambekleding rekening met de ligging van de kamer. Een kamer op het zuiden heeft te maken met meer warmte en licht.

Welke gordijnen zijn geschikt voor de babykamer?

Slapen doe je ‘s nachts, verduister daarom goed

Slapen doe je ‘s nachts, verduister daarom goed

De drie R’en, rust - reinheid - regelmaat, zijn een belangrijke leidraad bij het verzorgen van een baby. Laten we eens kijken naar de r van rust… want wil een baby goed kunnen rusten, en daar heb jij als ouder natuurlijk alle profijt van, dan vraagt dat iets van de raambekleding.

Je kunt natuurlijk ergens een goedkoop rolgordijntje kopen. Maar onderschat het belangrijk van goede, verduisterende en passende raambekleding niet! Zeker voor een babykamer is het belangrijk dat de ruimte goed donker kan worden gemaakt. Waarom? Omdat het dan duidelijker voor het kind is wanneer het dag en nacht is. Met de belangrijkste boodschap: ‘s nachts - dus als het donker is - slaap je.

Afhankelijk van het raam dat je hebt in babykamer, kies je de raambekleding. Ook hier geldt: houd de basis neutraal, dan heb je er jarenlang plezier van. Maar waar moet je dan op letten? Het is natuurlijk fijn als je een beetje met het licht kunt spelen en het kunt doseren, want voor een slaapje overdag hoef je namelijk niet helemaal te verduisteren. Dat kan heel goed met een combinatie van harde raambekleding zoals jaloezieën, rolgordijnen, dupligordijnen, lamellen, shutters of plissés. Als je die op maat laat maken (eventueel in een verduisterende stof), zal er weinig tot geen licht door komen. Lichtdicht voeren van een stof naar keuze is ook mogelijk.

Is je harde raambekleding volledig verduisterend, dan is een mooie lichte vitrage of inbetween een mooie extra om de kamer af te stylen. Doe je dan de lamellen open en de vitrage dicht, dan heb je mooi zacht en gefilterd licht in de kamer. Andersom kan natuurlijk ook: transparante dupligordijnen gecombineerd met een verduisterend overgordijn.

Overigens kun je tegenwoordig bepaalde raambekleding op afstand, zelfs met een app, bedienen. Handig als je niet thuis bent, of geen puf hebt om naar boven te lopen...

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

impressie
A house of Happiness
kinder/babykamer collectie

advies
Jaloezie voor
kinderkamer

blog
Dupligordijnen bij
dag en bij nacht

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP