STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Houd bij het kiezen van je raambekleding rekening met de ligging van de kamer. Een kamer op het zuiden heeft te maken met meer warmte en licht.

Welke gordijnen zijn geschikt voor de babykamer?

Slapen doe je ‘s nachts, verduister daarom goed

Slapen doe je ‘s nachts, verduister daarom goed

De drie R’en, rust - reinheid - regelmaat, zijn een belangrijke leidraad bij het verzorgen van een baby. Laten we eens kijken naar de r van rust… want wil een baby goed kunnen rusten, en daar heb jij als ouder natuurlijk alle profijt van, dan vraagt dat iets van de raambekleding.

Je kunt natuurlijk ergens een goedkoop rolgordijntje kopen. Maar onderschat het belangrijk van goede, verduisterende en passende raambekleding niet! Zeker voor een babykamer is het belangrijk dat de ruimte goed donker kan worden gemaakt. Waarom? Omdat het dan duidelijker voor het kind is wanneer het dag en nacht is. Met de belangrijkste boodschap: ‘s nachts - dus als het donker is - slaap je.

Afhankelijk van het raam dat je hebt in babykamer, kies je de raambekleding. Ook hier geldt: houd de basis neutraal, dan heb je er jarenlang plezier van. Maar waar moet je dan op letten? Het is natuurlijk fijn als je een beetje met het licht kunt spelen en het kunt doseren, want voor een slaapje overdag hoef je namelijk niet helemaal te verduisteren. Dat kan heel goed met een combinatie van harde raambekleding zoals jaloezie, rolgordijn, duette, lamel, shutter of plissé. Als je die op maat laat maken (eventueel in een verduisterende stof), zal er weinig tot geen licht door komen. Lichtdicht voeren van een stof naar keuze is ook mogelijk.

Is je harde raambekleding volledig verduisterend, dan is een mooie lichte vitrage of inbetween een mooie extra om de kamer af te stylen. Doe je dan de lamellen open en de vitrage dicht, dan heb je mooi zacht en gefilterd licht in de kamer. Andersom kan natuurlijk ook: een transparante duette gecombineerd met een verduisterend overgordijn. 

Overigens kun je tegenwoordig bepaalde raambekleding op afstand, zelfs met een app, bedienen. Handig als je niet thuis bent, of geen puf hebt om naar boven te lopen...
 
 
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

impressie
A house of Happiness
kinder/babykamer collectie

advies
Jaloezie voor
kinderkamer

blog
Duettes bij
dag en bij nacht

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP