HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Afrikaanse stijlelementen in een woning brengen kan een heel warm effect geven. De authenticiteit moet voelbaar zijn in alle onderdelen van de ruimte. Van ramen tot muren en niet in de laatste plaats: de vloer.

Vloeren in een Afrikaanse interieurstijl

Thuis op Afrikaanse bodem

Thuis op Afrikaanse bodem

Welke vloer kies je in een Afrikaanse stijl interieur? Naar welke Afrikaanse woonstijl je voorkeur ook uitgaat, de traditioneel Afrikaanse stijl, of de nihilistisch-/ modern-Afrikaanse-, maakt voor de vloer eigenlijk niet uit.

Natuursteen, laminaat, PVC, parket, lamelparket, multiplank, het maakt echt niet uit, als het maar natuurlijk en onbewerkt oogt. Whitewash of greywash zijn in alle Afrikaans interieurs dan ook een vlag op een modderschuit; het moet zo natuurlijk mogelijk.
 
Je kijkt in de eerste plaats (altijd een gouden regel) naar het geheel. Kies jij voor modern, waarbij lichte elementen de boventoon voeren? Zoek dan ook een relatief lichte (bruine) vloer uit. Maar overheersen in jouw huis de traditionele, donkere houten elementen, zoek dan de vloer hierbij uit. Niets is vervelender dan een nieuwe vloer die niet blijkt te passen bij de houtkleur van je meubels. Stalen mee naar huis nemen is dus een absolute aanrader als je veel hout in huis hebt.

Ook gezien: met laminaat een Afrikaans design leggen in zwart/wit of donker en licht hout. Geen visgraat dus, maar een variatie op het thema. Laat je daarvoor uiteraard adviseren door een vakman. Brede planken doen het ook vrijwel altijd goed.

De échte Afrikaanse woonstijl wordt echter niet hoofdzakelijk bepaald door het soort (harde) vloer, maar wat je er aan zachtheid op legt… Grote, hoogpolige creme witte kleden waar je in wegzinkt, geweven, kleurige etnische motieven en (imitatie) dierenhuiden. Dát doet je wegdromen in Afrikaanse sferen. Gebruik daarvoor altijd organische en ronde vormen, en beter geen hoekige kleden.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
vloer collectie
van Decokay Design

ontdek de
Vloerkleden met
bijzondere vormen
van Desso

inspiratie
Jouw duurzame
PVC vloer

advies
Welke materialen zijn
er voor vloerkleden?

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Aarden met je voeten op de vloer!
  Een houten vloer is niet meer weg te denken uit ons interieur. Maar wat dacht je van andere natuurlijke materialen onder je voeten? Met de vloeren in aardse kleuren maak je van je vloer een ware eyecatcher!
 • Golvende gordijnen tot op de...
  Gordijnen tot op de vensterbank zie je nog maar weinig. In dat geval kiezen de meeste mensen liever voor harde raambekleding die ‘in de dag’ valt. Maar als ze wel mooi tot op de grond vallen, zie je meteen ook waarom de vloer meegenomen moet worden in het totaalplaatje.
 • Muren matchen met je vloer
  Iedereen weet dat een geperfectioneerde woonstijl vooral eenheid uitstraalt. Van vloer tot raam en muren. Dat wil niet zeggen dat je alles in dezelfde kleur of materiaal moet houden. De kunst is om de juiste, bijpassende stijl te vinden.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP