STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Ben je een industrieel woontype, landelijk of modern? Of houd je meer van botanisch met retro elementen? De keuze voor een vloer en bijpassende raambekleding is persoonlijk en afhankelijk van je smaak. Maar welke raambekleding past nou bij welke vloer en stijl?

Welke raambekleding past bij mijn vloer

Vloer en raambekleding gaan hand in hand

Vloer en raambekleding gaan hand in hand

Droom je weg bij een landelijke woonstijl en heb je een houten vloer gekozen? Bij zo’n robuuste vloer van brede planken staan lange linnen gordijnen in naturel tint prachtig. Maar ook vouwgordijnen sieren deze knusse look. Evenals shutters. Je kunt bij deze woonstijl natuurlijk ook voor een pvc vloer met hout-uitstraling gaan of een laminaatvloer. 

Voor een industriële sfeer combineer je een gietvloerlook of laminaatvloer in lichte, egale tint met houten jaloezieen. Op die manier voeg je met de raambekleding wat warmte toe, zodat het geheel niet te kil wordt. Plissés, duette shades en rolgordijnen zijn goed te mixen in een moderne stijl bij zowel vinyl als pvc, laminaat en gietvloeren. Mag het voor jou toch allemaal wat rijker en warmer, denk dan eens aan fluwelen gordijnen en een houten of pvc vloer in visgraatmotief.

Wist je dat de kleur en structuur van de vloer ook bepalend zijn voor de raambekleding? Je kunt kiezen voor een contrast tussen vloer en raam of juist een zachte overgang. Dus heb je een koele vloer qua uitstraling, bijvoorbeeld een betonlookvloer of heel lichte pvc, dan maak je een statement door felle of donker gekleurde raambekleding te nemen. Maar ga je voor een tint die overeenkomt met de vloer, dan creëer je weer een geheel andere sfeer. Kijk gewoon wat jij mooi vindt! Pinterest kan een fijn hulpmiddel zijn in je zoektocht naar de juiste combinatie van vloer en raambekleding.
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
houten jaloezieën

ontdek de
cosi gordijncollectie
van holland Haag

blog
Licht in huis doseren
met Duette Shades

advies
De voordelen
van lange gordijnen

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP