HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Ben je een industrieel woontype, landelijk of modern? Of houd je meer van botanisch met retro elementen? De keuze voor een vloer en bijpassende raambekleding is persoonlijk en afhankelijk van je smaak. Maar welke raambekleding past nou bij welke vloer en stijl?

Welke raambekleding past bij mijn vloer

Vloer en raambekleding gaan hand in hand

Vloer en raambekleding gaan hand in hand

Droom je weg bij een landelijke woonstijl en heb je een houten vloer gekozen? Bij zo’n robuuste vloer van brede planken staan lange linnen gordijnen in naturel tint prachtig. Maar ook vouwgordijnen sieren deze knusse look. Evenals shutters. Je kunt bij deze woonstijl natuurlijk ook voor een pvc vloer met hout-uitstraling gaan of een laminaatvloer. 

Voor een industriële sfeer combineer je een gietvloerlook of laminaatvloer in lichte, egale tint met houten jaloezieen. Op die manier voeg je met de raambekleding wat warmte toe, zodat het geheel niet te kil wordt. Plissés, dupligordijnen en rolgordijnen zijn goed te mixen in een moderne stijl bij zowel vinyl als pvc, laminaat en gietvloeren. Mag het voor jou toch allemaal wat rijker en warmer, denk dan eens aan fluwelen gordijnen en een houten of pvc vloer in visgraatmotief.

Wist je dat de kleur en structuur van de vloer ook bepalend zijn voor de raambekleding? Je kunt kiezen voor een contrast tussen vloer en raam of juist een zachte overgang. Dus heb je een koele vloer qua uitstraling, bijvoorbeeld een betonlookvloer of heel lichte pvc, dan maak je een statement door felle of donker gekleurde raambekleding te nemen. Maar ga je voor een tint die overeenkomt met de vloer, dan creëer je weer een geheel andere sfeer. Kijk gewoon wat jij mooi vindt! Pinterest kan een fijn hulpmiddel zijn in je zoektocht naar de juiste combinatie van vloer en raambekleding.
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
houten jaloezieën

ontdek de
cosi gordijncollectie
van holland Haag

blog
Licht in huis doseren
met Luxaflex® Duette® Shades

advies
De voordelen
van lange gordijnen

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP