HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Vloer en wand staan met elkaar in verbinding. Wel zo mooi dus om ze goed op elkaar af te stemmen. Met verfstalen en behangboeken in de aanslag klaar je dat klusje zo en voorkom je onnodig werk.

Wanden en vloeren die geruisloos in elkaar overlopen

Vloer en muur: contrast of ton-sur-ton? 

Vloer en muur: contrast of ton-sur-ton? 

Over smaak valt niet te twisten. Daarom is het heel goed mogelijk dat voor de een witte wanden met een lichte vloer de ultieme woonbeleving is, terwijl de ander zweert bij rijk gedecoreerd behang op de muur en een houten vloer in Hongaarse punt. Het is dus maar net wat je wil. 

Ga je voor een warme uitstraling, dan voorzie je de wanden van verf in tinten romig wit, oker of oranje en combineer je met een hout(look) vloer of tapijt. Wil je juist een koele en serene sfeer dan zijn lichte groene, blauwe en gele kleuren mooi in combinatie met een lichte vloer.

Over het algemeen geldt dat een vloer met een drukke print of structuur, denk aan zogenaamde vlammen, knoesten of patronen, beter niet samengaan met dito behang. Je ruimte wordt er optisch kleiner door. In dat geval houd je de muur liever rustig in neutrale kleuren of behang. 

Contrast geeft je interieur diepte en pit. Zo kan een wand geverfd in een diepblauwe kleur voor een verrassend mooi effect zorgen bij een houten vloer. Ook een donkere vloer met heel lichte (witte) wanden of juist een donkergrijs geschilderde muur met een lichte vloer geven een spannend geheel. 

Om het jezelf makkelijk te maken leg je stalen van de vloer, verfkleur en het behang bij elkaar om te zien welke mix voor jou perfect is. Laat het door jou samengestelde palet een dagje liggen en bekijk hoe het eruit ziet bij verschillende lichtinvallen. Tot slot, vergeet de plinten niet bij een houten, pvc of laminaatvloer! Neem je plinten in de kleur van de vloer, dan lijkt de ruimte groter. Plinten in de kleur van de muur doen de ruimte juist kleiner lijken.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
AS Création;
Four Seasons
collectie

advies
Welke kleur vloer
moet ik kiezen?

blog
Toe aan een andere
uitstraling en een
ander Beken kleur!

product informatie
Fiore van BN Wallcoverings
spat van het doek

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP