HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


WELK BEHANG PAST BIJ JE VLOER?

maak een match bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK KOM NAAR DE WINKEL

Wanneer je oog is gevallen op dat waanzinnige behang ontwerp, is het altijd een goed idee om een staal mee naar huis te nemen om te kijken of het behang ook wel bij jouw vloer past.

Behang en muurverf combineren met je vloer

Het spel tussen vloer en muur

Het spel tussen vloer en muur

Het wordt vaak onderschat, maar een vloer speelt een behoorlijk dominante rol in je interieur. Vaak denkt men ‘de vloer is neutraal’ dus daar past alles bij. Maar hoe neutraal is jouw vloer… Lichtgrijs, lichtbruin, donkerbruin, zwart of wit? Met natuurlijk houtpatroon, een betonlook vinyl vloer of PVC tegels… De verkeerde kleurcombinatie bij een vloer kan precies die eenheid die je beoogde, compleet in duigen laten vallen.

De ‘juiste’ kleurencombinatie blijft in dezelfde toonsoort. Bij een lichtbruine houtlook kies je geen overwegend grijs behang, maar iets wat ton-sur-ton aansluit. We pleiten niet voor bruin-bruin-en-nog-meer-bruin natuurlijk… Maar aardekleuren zijn vriendjes met andere aardetinten zoals terracotta, okergeel, donkerbruin etc. Terwijl de wat koelere kleuren van het spectrum zoals wit en grijs, veel soepeler versmelten met koele kleuren waaraan veel wit is toegevoegd, zoals pasteltinten. 

Ook ‘knallen’ mag weer tegenwoordig. Vooral primaire kleuren en hun gemengde gevolg zoals groen, paars en oranje, lenen zich daar goed voor. Primaire kleuren (rood, geel en blauw) voegen zich namelijk geruisloos naar vrijwel iedere bruin- of grijs tint. Bij jouw bruine vloer en rustieke bankstel, kun je dus heel goed dat knalgele behang met geometrische vormen kiezen. In een industrieel interieur geldt hetzelfde; brandweerrood of ultramarijnblauw in je behang bij grijze tegels, is een lang en gelukkig leven beschoren naast elkaar. 

De nieuwste collecties behang spreken sowieso enorm tot de verbeelding. Je zou er bijna een nieuwe vloer voor kopen… Van weelderige oerwouden tot oases met wuivende palmen, of Art Deco in nieuw jasje. Maar wees gewaarschuwd; een drukke vloer in combinatie met een druk behang, zal meer dan een kakofonie van dierengeluiden uit het oerwoud geven… Gelukkig kun je met een mooie muurverf weer wat rust terugbrengen in het geheel.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek
pvc vloer collecties
van Coretec

ontdek de
vloer collectie
van Decokay Design

inspiratie
Warm effect:
houten vloer

advies
Wat is visgraat precies?

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur op de vloer, dat kan niet missen!
  Bestaan er ‘verkeerde’ kleuren voor op de vloer? Het antwoord is nee, elke kleur kan fantastisch staan. Toch zijn er kleuren die een ruimte net even iets meer laten sprankelen dan andere kleuren. Dat hangt helemaal af van bijvoorbeeld de grootte en de lichtinval. Hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw vloer, lees je hier!
 • Inspiratie voor je vloer in 2022
  De nieuwste trends zijn bekend voor 2022! Dat betekent inspiratie opdoen en ‘cherry picken’ wat past bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jouw vloer aan vervanging toe is wil je misschien weten wat hip en trending is voor op de vloer.
 • Een gladde vloer met wat extra’s
  Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

DECOKAY BLOGS

 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.
 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP