HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Er zijn veel dingen die je géén tweede kans moet geven in het leven... maar meubels behoren daar wél toe. Wie heeft niet elke zoveel jaar een nieuwe eettafel, stoelen of kast? Het zijn de makkelijkste dingen om te vervangen tenslotte.

Recycle van interieur en meubels

Een tweede kans voor mooie spullen

Een tweede kans voor mooie spullen

Ons consumentisme heeft echter een behoorlijke impact op het milieu. Het is toch een stuk gemak om een kant-en-klare kast nieuw in de winkel te kopen. Want met een kringloopvondst moet je vaak toch nog even aan de slag. 
Nieuwe spullen kunnen tijdelijk geluk geven. Maar hoe leuk is het om een oude kast van oma, of een hardhouten krukje uit de kringloopwinkel helemaal dat antieke, verweerde uiterlijk te geven? Ook een oude vloer kun je heel goed een tweede leven geven. Als je weet waar je moet zoeken, en de juiste materialen gebruikt om ze op te knappen, kun je juweeltjes creëren. 

Tweedehands materialen passen bovendien heel goed in de stijl van nu. De natuur (en natuurlijke materialen en aardetinten) voeren overal de boventoon. Zoek je dus een nieuw bureau voor je middelbare scholier, duik dan gewoon eens Marktplaats op. Het is in het begin misschien moeilijk om er ‘doorheen’ te kijken, maar waar je op moet letten is dat het materiaal 100% hout is. (Fineer moet je niet willen verven… althans, het kan wel, maar daarmee bereik je niet dat doorleefde effect.)

Oude verflagen verwijder je eenvoudig, en daarmee openen zich nieuwe mogelijkheden op het gebied van patineren, sponstechnieken en ‘oud’ maken. De hedendaagse speciaal verven (waaronder kalk- en krijtverven) geven indrukwekkende effecten. Als de houtnerf boven komt, wordt ook het pure karakter, de tekening en de tand des tijds zichtbaar. 

En als het hout nog niet doorleefd genoeg is, kan je er rustig met spijkers (zogenaamde houtwormgaatjes) beitel, hamer en schaaf op los! Echt waar, hoe afgeleefder, hoe mooier. Nieuw in de winkel betalen we er goud geld voor… Maar een bezoekje aan de betere kluswinkel levert je een veel dankbaarder resultaat op. ‘Bewust klussen’ is de nieuwe trend...

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Interieur anno
2020: duurzaam

advies
Krijtverf gebruiken
voor buitenmeubels

blog
Eco deco klussen
met lichte tred

inspiratie
WOontrends 2020
behaaglijk aardse kleuren

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?
  Over woonstijlen kun je boeken vol schrijven. Ze zijn relatief fluide, en passen zich door de jaren aan naar de laatste trends. Ook komen er nieuwe (gemixte) stijlen bij. 
 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Licht grijs wordt het nieuwe wit op de muur
  Grijs als de ideale kleur voor je interieur? Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar met grijs kun je alle kanten op! Hoe je met deze inspirerende kleur je interieur helemaal naar je zin maakt, lees je hier!
 • Pastel in huis? Niet zoetsappig, wel zacht!
  Als je aan pastels denkt, schiet je misschien net als ik terug in de jaren ‘70. Ik herinner me nog mijn eerste skivakantie, waarin mijn zongebruinde hoofd uitstak boven een zoet gestreepte pastelkleurige trui met banen roze, lichtblauw, mintgroen en citroengeel. In mijn verdediging; daar liep iedereen toen mee...
 • Knus met Noorse invloeden
  Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP