HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Er zijn veel dingen die je géén tweede kans moet geven in het leven... maar meubels behoren daar wél toe. Wie heeft niet elke zoveel jaar een nieuwe eettafel, stoelen of kast? Het zijn de makkelijkste dingen om te vervangen tenslotte.

Recycle van interieur en meubels

Een tweede kans voor mooie spullen

Een tweede kans voor mooie spullen

Ons consumentisme heeft echter een behoorlijke impact op het milieu. Het is toch een stuk gemak om een kant-en-klare kast nieuw in de winkel te kopen. Want met een kringloopvondst moet je vaak toch nog even aan de slag. 
Nieuwe spullen kunnen tijdelijk geluk geven. Maar hoe leuk is het om een oude kast van oma, of een hardhouten krukje uit de kringloopwinkel helemaal dat antieke, verweerde uiterlijk te geven? Ook een oude vloer kun je heel goed een tweede leven geven. Als je weet waar je moet zoeken, en de juiste materialen gebruikt om ze op te knappen, kun je juweeltjes creëren. 

Tweedehands materialen passen bovendien heel goed in de stijl van nu. De natuur (en natuurlijke materialen en aardetinten) voeren overal de boventoon. Zoek je dus een nieuw bureau voor je middelbare scholier, duik dan gewoon eens Marktplaats op. Het is in het begin misschien moeilijk om er ‘doorheen’ te kijken, maar waar je op moet letten is dat het materiaal 100% hout is. (Fineer moet je niet willen verven… althans, het kan wel, maar daarmee bereik je niet dat doorleefde effect.)

Oude verflagen verwijder je eenvoudig, en daarmee openen zich nieuwe mogelijkheden op het gebied van patineren, sponstechnieken en ‘oud’ maken. De hedendaagse speciaal verven (waaronder kalk- en krijtverven) geven indrukwekkende effecten. Als de houtnerf boven komt, wordt ook het pure karakter, de tekening en de tand des tijds zichtbaar. 

En als het hout nog niet doorleefd genoeg is, kan je er rustig met spijkers (zogenaamde houtwormgaatjes) beitel, hamer en schaaf op los! Echt waar, hoe afgeleefder, hoe mooier. Nieuw in de winkel betalen we er goud geld voor… Maar een bezoekje aan de betere kluswinkel levert je een veel dankbaarder resultaat op. ‘Bewust klussen’ is de nieuwe trend...

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Interieur anno
2020: duurzaam

advies
Krijtverf gebruiken
voor buitenmeubels

blog
Eco deco klussen
met lichte tred

inspiratie
WOontrends 2020
behaaglijk aardse kleuren

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP