HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Voor veel designers is het moment dat ‘de kleur van het jaar’ bekend wordt gemaakt, een belangrijk moment. En nu is het dan zover… Alleen was de verrassing groot toen Sigma voor 2021 niet één kleur; Transcend presenteerde, maar ook drie kleurpaletten!

Interieurkleur Transcend toepassen in huis

Sigma kleur van 2021: Transcend, een warm beige

Sigma kleur van 2021: Transcend, een warm beige

De kleur van het jaar 2021 van Sigma is een warm beige met een zweem rood, met de klinkende naam Transcend. De grijstinten en de betonlook die jarenlang veel interieurs domineerden, maakten langzaam maar zeker plaats voor natuurlijk bruin, en dat zie je terug in deze kleur. 

Hij wordt echter opvallend genoeg gepresenteerd met twee steunkleuren, en dat in drie tot de verbeelding sprekende varianten: Be Well, Be True en Be wild. 

Bij alle kleurcombinaties staat het principe van rust en geborgenheid voorop. Kleur is heel bepalend voor je interieur. Dus ook als je felle, expressieve kleuren wil gebruiken, moeten deze een rustige tegenhanger hebben. Daarom zijn de paletten zo fijn. Mensen met verstand van zaken (PPG kleurexperts) hebben er al voor je over nagedacht, dus je kunt je nooit een buil vallen.

Be Well: Transcend - Light Cherry Parade - Misty Aqua 
In perfecte stilte naar binnen gekeerd, in harmonieuze balans, dat spreekt uit deze kleurcombinatie. Soms zijn de dingen simpel; met een leeg hoofd, en een fris gemoed, begin je de dag goed.

Be True: Transcend - Enchanting Eggplant - Boulder Lichen
Echtheid, warmte, samenzijn, dit palet spreekt duidelijk een nostalgische gevoel aan. Het zoeken van verbinding, met de natuur en met elkaar. Dat is thuiskomen en de drukte van de dag van je af laten glijden.

Be Wild: Transcend - Sky Palace - Diving Trip  
Heb jij wel een beetje lef? Dan vind je jouw kleurenpalet waarschijnlijk eerder in deze ‘Wilde’ combinatie. Een prachtige aquablauw, naast een violetblauw… Dat moet je durven. Maar de Transcend haalt ze naar elkaar toe.

De kleurexperts van Sigma geven daarbovenop nog eens een zeer waardevolle tip, namelijk om het 60-30-10 principe toe te passen. Dat geldt ook gewoon als je kiest voor meerdere kleuren. Het gaat dan vooral om de mate van verzadiging. Pas je dit principe toe, dan oogt het meteen heel professioneel.

impressie
Sigma kleur 2021

ontdek de
Sigma Perfect Matt:
geen strepen, geen stress!

advies
Sigma Kleur van
het Jaar 2021: Transcend

blog
Sigma: niet één kleur,
maar een heel palet!

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Creëer een verticale tuin op je wanden
  Met de trend van natuurlijk wonen kun je je uitleven op de muren in je huis. Verf ze in een wittint, aarde kleur of ga voor een mix van groen en grijs. En de eyecatcher? Een mooi behang met botanische print of wat dacht je van een verticale tuin!
 • Juiste kerstkleuren matchen met de muur
  Kerst in huis hoeft geen bonte kermis te zijn. Heb je net de wanden in een prachtige kleur geverfd? Pas daar dan de kerstdecoraties slim op aan! Zo komen zowel kerstboom als muur nog beter tot hun recht. 
 • Grijs als eyecatcher op je muur
  Wist je dat grijs wonderen doet voor je interieur? En dat deze kleur past in elke woonstijl? Of je nu gaat voor klassiek, betonlook of industrieel: grijs maakt je interieur alleen maar interessanter!

DECOKAY BLOGS

 • Muren met kleur creëren warmte
  Toen wij ons huis kochten, zat de keuken aan de tuinkant. Het was voor ons een ‘no-brainer’: die moest naar de straatkant en een echte leefkeuken worden. Door die enorme verbouwing vielen wat gaten in ons budget, dus over de muren en de vloer hebben we op dat moment niet echt meer nagedacht. Tot nu…
 • Zwart in je interieur: verrassend, elegant en sensationeel
  De kleur zwart in je interieur. Zwarte raamkozijnen of zwarte deuren. Of een zwarte muur. Zwart kiezen: dat moet je durven!
 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP