HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Voor veel designers is het moment dat ‘de kleur van het jaar’ bekend wordt gemaakt, een belangrijk moment. En nu is het dan zover… Alleen was de verrassing groot toen Sigma voor 2021 niet één kleur; Transcend presenteerde, maar ook drie kleurpaletten!

Interieurkleur Transcend toepassen in huis

Sigma kleur van 2021: Transcend, een warm beige

Sigma kleur van 2021: Transcend, een warm beige

De kleur van het jaar 2021 van Sigma is een warm beige met een zweem rood, met de klinkende naam Transcend. De grijstinten en de betonlook die jarenlang veel interieurs domineerden, maakten langzaam maar zeker plaats voor natuurlijk bruin, en dat zie je terug in deze kleur. 

Hij wordt echter opvallend genoeg gepresenteerd met twee steunkleuren, en dat in drie tot de verbeelding sprekende varianten: Be Well, Be True en Be wild. 

Bij alle kleurcombinaties staat het principe van rust en geborgenheid voorop. Kleur is heel bepalend voor je interieur. Dus ook als je felle, expressieve kleuren wil gebruiken, moeten deze een rustige tegenhanger hebben. Daarom zijn de paletten zo fijn. Mensen met verstand van zaken (PPG kleurexperts) hebben er al voor je over nagedacht, dus je kunt je nooit een buil vallen.

Be Well: Transcend - Light Cherry Parade - Misty Aqua 
In perfecte stilte naar binnen gekeerd, in harmonieuze balans, dat spreekt uit deze kleurcombinatie. Soms zijn de dingen simpel; met een leeg hoofd, en een fris gemoed, begin je de dag goed.

Be True: Transcend - Enchanting Eggplant - Boulder Lichen
Echtheid, warmte, samenzijn, dit palet spreekt duidelijk een nostalgische gevoel aan. Het zoeken van verbinding, met de natuur en met elkaar. Dat is thuiskomen en de drukte van de dag van je af laten glijden.

Be Wild: Transcend - Sky Palace - Diving Trip  
Heb jij wel een beetje lef? Dan vind je jouw kleurenpalet waarschijnlijk eerder in deze ‘Wilde’ combinatie. Een prachtige aquablauw, naast een violetblauw… Dat moet je durven. Maar de Transcend haalt ze naar elkaar toe.

De kleurexperts van Sigma geven daarbovenop nog eens een zeer waardevolle tip, namelijk om het 60-30-10 principe toe te passen. Dat geldt ook gewoon als je kiest voor meerdere kleuren. Het gaat dan vooral om de mate van verzadiging. Pas je dit principe toe, dan oogt het meteen heel professioneel.

impressie
Sigma kleur 2021

ontdek de
Sigma Perfect Matt:
geen strepen, geen stress!

advies
Sigma Kleur van
het Jaar 2021: Transcend

blog
Sigma: niet één kleur,
maar een heel palet!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. Bright Skies breekt de lucht open.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP