HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Herken je dit? Je restylet je hele huis, en koopt dan na alle inspanningen een paar mooie kleden, maar op de één of andere manier is het niet ‘af’ zoals je voor ogen had. Hoe kan dit?

Stylen van een vloerkleed in je interieur

Do’s en dont’s vloerkleden

Do’s en dont’s vloerkleden

Het is een veelgehoorde vraag bij de vakhandel: ‘hoe groot moet het kleed zijn?’ De meeste standaard kleden hebben standaard maten. Pas wanneer deze niet blijken te passen ontstaat er een nieuwe zoekvraag: een kleed op maat. Want niemand heeft een standaard huis, en standaard maten banken of tafels bestaan ook niet.

Gelukkig niet. Je bent tenslotte vrij om de meubels te kopen die jij mooi vindt en die bij jouw stijl en huis passen. Maar er zijn wel wat styling do’s en dont’s als je er echt serieus induikt, en je graag net zo’n huis als uit de woonbladen wil.

Wist je bijvoorbeeld dat de meubels en kleden in een huis idealiter qua grootte in verhouding staan tot de grootte van de kamer? Of dat een ronde tafel beter past bij een hoekig kleed, en vice versa? Het zijn dat soort kleine trucs en weetjes die stylisten fervent gebruiken.

Ook een minder bekende: het kleed bij de zithoek moet de gehele zitruimte bedekken. De voorste poten van de bank moeten er dus net op staan, en eventuele losse stoelen vallen er helemaal binnen.

Als je het zo bekijkt, heb je het misschien al die jaren wel ‘fout’ gedaan. Als gezegd, er is geen fout als jij het mooi vindt natuurlijk. Maar met een vloerkleed op maat maak je de ruimte echt gestileerd af in meerdere opzichten. Met een vloerkleed verbind je, én scheid je zithoeken binnen één ruimte. Deze moeten dus altijd precies passen in jouw indeling. Er is tegenwoordig voor ieder wat wils: rechthoekige, vierkante, ronde en organische vormen zijn ook een optie.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
Vloerkleden
bij Decokay

inspiratie
Licht in je interieur
met een licht vloerkleed

Advies
Hoe kies ik de grootte
van mijn vloerkleed?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur op de vloer, dat kan niet missen!
  Bestaan er ‘verkeerde’ kleuren voor op de vloer? Het antwoord is nee, elke kleur kan fantastisch staan. Toch zijn er kleuren die een ruimte net even iets meer laten sprankelen dan andere kleuren. Dat hangt helemaal af van bijvoorbeeld de grootte en de lichtinval. Hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw vloer, lees je hier!
 • Inspiratie voor je vloer in 2022
  De nieuwste trends zijn bekend voor 2022! Dat betekent inspiratie opdoen en ‘cherry picken’ wat past bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jouw vloer aan vervanging toe is wil je misschien weten wat hip en trending is voor op de vloer.
 • Een gladde vloer met wat extra’s
  Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP