HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Thuiswerken, het is technisch gezien allemaal fantastisch geregeld inmiddels, maar wat doe je met het ‘werkklimaat’ in je huis?

Goede lichtinval en temperatuur in je thuiskantoor

Een koude thuiswerk neus 

Een koude thuiswerk neus 

Het is nu eenmaal zo, de één heeft het eeuwig warm en loopt zomer en winter met korte mouwen, de ander heeft het altijd koud. Maar als je ineens met z’n drieën thuis zit te werken kan dit voor aardig wat onenigheid zorgen…
Niet getreurd, interieur technisch gezien kun je dit soort praktische vraagstukken oplossen zonder te vechten om de thermostaatknop. Allereerst is het belangrijk te bepalen wie welke behoefte heeft, zodat je meteen hun wensen en smaak mee kunt nemen.

De simpele oplossing is uiteraard thermostaatknoppen in elke ruimte, en iedereen in een aparte ruimte laten werken. Dit is echter voor veel mensen geen realistische oplossing, met de huiskamer als belangrijkste plek waar voldoende ruimte is.

Hoe creëer je nou hoekjes in je woonkamer, desnoods door de keuken erbij te betrekken, waardoor je toch kunt spelen met warme en koudere gebieden in huis? Allereerst is het belangrijk om te kijken waar in je huis er sprake is van tocht. Ook in goed geventileerde en geïsoleerde woningen is er sprake van een luchtstroom bij bijvoorbeeld ventilatieroosters. En dan vooral daar, waar de tocht kan trekken, dus in lange rechte paden waar geen meubels staan, en geen gordijnen of andere raambekleding hangt. 

Op een dergelijke plek gaan zitten, betekent voor de koukleumen onder ons dat je de hele dag gevoelloze handen en een koude neus hebt. Het is dus in de eerste plaats zaak om allemaal je eigen plek te creëren. Hou je van warmte? Kies dan een hoekje bij de radiator. 

Door kastruimte efficiënter in de delen, ontdek je vaak dat een meubelstuk plaats kan maken voor een extra bureautje. Mensen verzamelen nu eenmaal meer dan nodig is in de loop der jaren. 
Daarnaast is het goed te weten dat je met isolerende raambekleding tegenwoordig een scala aan esthetische mogelijkheden hebt. Zelfs ook lichte, prachtige gordijnstoffen bijvoorbeeld, maar wat dacht je van rolgordijnen of duettes? Door hun dubbele laag isoleren zij de warmte en houden deze vast, terwijl je per moment kunt regelen hoeveel lichtinval je wil.

Maar kou trekt ook op vanuit de vloer. Zeker als je een mooie laminaatvloer of PVC-vloer hebt liggen. In dat geval kan een kleed op maat uitkomst bieden. Kies een mooi (lekker warm, hoogpolig) tapijt, laat dit op maat maken, en zo geef je elke werkplek een heel eigen gezicht. Op die manier kun je zelfs spelen met meerdere kleuren in je woning. Ook een leuk voetenbankje kan uitkomst bieden.

Je kunt eventueel nog denken aan een scheidingswand(je) door gebruik van een kamerscherm. Of je kunt een stuk plaat (bijvoorbeeld MDF) op maat laten maken en dit bekleden met trendy behang. 

Elke plek kun je naar eigen smaak aankleden. Een leuk vaasje erbij, wat extra kussens op de bank die de kleuren weer terughalen en je hebt ineens een hypermodern kantoor aan huis - met lounge gelegenheid bij de zithoek uiteraard…

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Luxaflex®
raamdecoratie
in woonkeuken

blog
Interfloor
kamerbreed vinyl

Product informatie
Sigma S2U Nova:
de keiharde lak
voor binnen

advies
Shutters als
room divider

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?
  Over woonstijlen kun je boeken vol schrijven. Ze zijn relatief fluide, en passen zich door de jaren aan naar de laatste trends. Ook komen er nieuwe (gemixte) stijlen bij. 
 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Licht grijs wordt het nieuwe wit op de muur
  Grijs als de ideale kleur voor je interieur? Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar met grijs kun je alle kanten op! Hoe je met deze inspirerende kleur je interieur helemaal naar je zin maakt, lees je hier!
 • Pastel in huis? Niet zoetsappig, wel zacht!
  Als je aan pastels denkt, schiet je misschien net als ik terug in de jaren ‘70. Ik herinner me nog mijn eerste skivakantie, waarin mijn zongebruinde hoofd uitstak boven een zoet gestreepte pastelkleurige trui met banen roze, lichtblauw, mintgroen en citroengeel. In mijn verdediging; daar liep iedereen toen mee...
 • Knus met Noorse invloeden
  Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP