HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Tapijt als vloer is weer heel modern. De voordelen van tapijt? Warme voeten en het reduceert geluid.

De voordelen van tapijt op de vloer

TAPIJT TERUG VAN WEGGEWEEST

TAPIJT TERUG VAN WEGGEWEEST

Tapijt uit de tijd? Echt niet! Tapijt als vloer is super hot en terug van weggeweest. Hoe komt het dat tapijt een tijdje in onmin is geraakt eigenlijk? Deels heeft dat te maken met mode (alles moest strak) en deels ook met de misperceptie dat tapijt niet goed zou zijn voor stof in huis.

Wat blijkt echter, voor de luchtwegen, is tapijt de beste keuze die je kunt maken! Op een gladde vloer blijven stofdeeltjes dwarrelen, terwijl ze in tapijt blijven liggen, waarna ze opgezogen kunnen worden.

Tapijt heeft echter nog een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste is toch wel dat heerlijke warme gevoel aan je voeten. Alle andere soorten materiaal op de vloer, geven niet dat heerlijke zachte effect tussen je tenen… Die warmte is niet alleen sensitief, tapijt houdt ook daadwerkelijk warmte vast en is dus goed isolerend (en daarmee ook meteen geluiddempend).

Heb je dus een vloer waarvan veel kou omhoog trekt, zonder de optie voor vloerverwarming, dan is tapijt een zeer goede keuze. En heb je een aantal rondrennende, stampende ‘olifantjes’ in huis… dan is tapijt je ideale keuze.

Last but not least; een zachte vloer als tapijt, is er in ongelooflijk veel prachtige patronen, kleuren en materialen. Hoogpolig, fluweelachtige nerf, je kunt altijd iets vinden dat past bij jouw smaak. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

productinfo
VT wonen tapijt
vier meter breed
of als vloerkleed?

ontdek de
tapijt
collecties
bij Decokay

blog
Uber hip:
tapijt met
betonlook

advies
Hoe leg ik
een tapijt?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP