HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Styling fouten op de muur, wat zijn dat? Van verf en behang, tot leuke snuisterijen aan de wand, je kúnt ook verkeerd gaan in je enthousiasme er wat moois van te maken in je nieuwe inrichting.

Stylingtips voor muurverf of behang

‘Stijlfoutjes’ op de muur

‘Stijlfoutjes’ op de muur

Of je nu van lekker druk houdt, of van basic nihilisme, met de muren kun je ongemerkt ‘fout’ gaan. Dit terwijl de wanden in je woning juist de hele ruimte zouden moeten omarmen en samenvoegen tot één geheel.

Waar begin je? Soms is het gewoon makkelijker om vanuit het perspectief van vermijding te kijken naar een oplossing. De invulling van jouw persoonlijke wensen is zo ook groter. We kunnen bijvoorbeeld zeggen ‘gebruik roodtinten voor muren op het noorden’, maar ga je dan ineens van rood houden?

Doe lekker wat je wil dus, maar doe het bewust. De randvoorwaarden? Op één staat de kamer op zich. Hoe groot of klein is de ruimte, hoe is de lichtinval en hoe hoog zijn de plafonds? Op twee staat de aansluiting op jouw woonstijl en kleurgebruik. Op drie staat een aantal stilistische aspecten. Het maakt wat dat betreft niets uit of je van plan bent te gaan verven of behangen. Uitzonderingen daargelaten zijn dit ze in grote lijnen:

Niet doen bij behang
- Meer dan één wand druk behangen. Dit maakt een ruimte kleiner en rommelig.
- Qua kleur niet op elkaar afgestemd gedessineerd behang mixen.
- Tenminste één kleur van het behang niet laten terugkomen in het overige interieur.
- Druk behang in een kleine kamer.
- Een stijl kiezen die niet past bij de overige elementen.

Niet doen bij verven
- Verf kiezen zonder daglicht, ergo geen kleurstalen mee naar huis nemen.
- Geen rekening houden met de stand van het huis en lichtinval. (Koele kleuren doen het goed op het noorden, lichte op het zuiden.)
- Een verfkleur kiezen die niet bij de meubels past.
- Donkere muren in een kleine ruimte.
- Clashende kleuren.
- Alle muren RAL 9010 of RAL 9016 wit verven. Kleur (al is het maar een beetje) fleurt je huis op!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Welk type behang
past bij een
industriële woonstijl?

inspiratie
Van zwarte jaloezie
tot witte voiles

advies
Welke woonstijlen
zijn er?

Inspiratie
Zwart in je interieur: zeg maar gerust sensationeel

Ontdek de
Muurverf: welke kleur voor welk effect?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP