STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Styling fouten op de muur, wat zijn dat? Van verf en behang, tot leuke snuisterijen aan de wand, je kúnt ook verkeerd gaan in je enthousiasme er wat moois van te maken in je nieuwe inrichting.

Stylingtips voor muurverf of behang

‘Stijlfoutjes’ op de muur

‘Stijlfoutjes’ op de muur

Of je nu van lekker druk houdt, of van basic nihilisme, met de muren kun je ongemerkt ‘fout’ gaan. Dit terwijl de wanden in je woning juist de hele ruimte zouden moeten omarmen en samenvoegen tot één geheel.

Waar begin je? Soms is het gewoon makkelijker om vanuit het perspectief van vermijding te kijken naar een oplossing. De invulling van jouw persoonlijke wensen is zo ook groter. We kunnen bijvoorbeeld zeggen ‘gebruik roodtinten voor muren op het noorden’, maar ga je dan ineens van rood houden?

Doe lekker wat je wil dus, maar doe het bewust. De randvoorwaarden? Op één staat de kamer op zich. Hoe groot of klein is de ruimte, hoe is de lichtinval en hoe hoog zijn de plafonds? Op twee staat de aansluiting op jouw woonstijl en kleurgebruik. Op drie staat een aantal stilistische aspecten. Het maakt wat dat betreft niets uit of je van plan bent te gaan verven of behangen. Uitzonderingen daargelaten zijn dit ze in grote lijnen:

Niet doen bij behang
- Meer dan één wand druk behangen. Dit maakt een ruimte kleiner en rommelig.
- Qua kleur niet op elkaar afgestemd gedessineerd behang mixen.
- Tenminste één kleur van het behang niet laten terugkomen in het overige interieur.
- Druk behang in een kleine kamer.
- Een stijl kiezen die niet past bij de overige elementen.

Niet doen bij verven
- Verf kiezen zonder daglicht, ergo geen kleurstalen mee naar huis nemen.
- Geen rekening houden met de stand van het huis en lichtinval. (Koele kleuren doen het goed op het noorden, lichte op het zuiden.)
- Een verfkleur kiezen die niet bij de meubels past.
- Donkere muren in een kleine ruimte.
- Clashende kleuren.
- Alle muren RAL 9010 of RAL 9016 wit verven. Kleur (al is het maar een beetje) fleurt je huis op!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Welk type behang
past bij een
industriële woonstijl?

inspiratie
Van zwarte jaloezie
tot witte voiles

advies
Welke woonstijlen
zijn er?

Inspiratie
Zwart in je interieur: zeg maar gerust sensationeel

Ontdek de
Muurverf: welke kleur voor welk effect?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • Gedurfde pastel combinaties met Bright skies!
  We hebben onze adem in moeten houden, maar daar is hij dan eindelijk; de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2022! Maak kennis met Bright skies… Een zacht, koel blauw, met het gevoel van een welkome zomerbries.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?

DECOKAY BLOGS

 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • De muur als centerpiece
  De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP