HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Rust, ruimte en ritme, dat zijn de zo’n beetje de basisbegrippen van een Japanse woonstijl. Meerdere woorden worden daarvoor gebruikt. Van Zen, tot wabi sabi, en soms valt ook het woord ‘ma’. 

Vloeren zonder dessin voor Japans interieur

Jouw Japanse vloer

Jouw Japanse vloer

Alle woorden die gebruikt worden om Japans design te duiden, gaan vrijwel over één en hetzelfde ding; de zoektocht naar een perfecte ongestoorde staat van zijn. En dat is in de Oosterse filosofie altijd ‘nu’. 
Om in het nu te kunnen zijn, moet je niet al te veel afgeleid worden. Als je dus een vloer zoekt die past binnen een Japanse woonstijl, kies je niet voor een druk visgraat parket, of voor meerkleurige planken. De kleur is bij voorkeur neutraal, evenals de uitstraling. 

Dat kan echter net zo goed licht zijn als donker. Zowel een lichte brede planken (laminaat- of PVC) vloer als een donkerbruine, antraciet grijze- of zwarte vloer, passen goed. 

Vervolgens moeten er op die prachtige vloer natuurlijk wel een paar kleden gelegd worden. Sereniteit is prachtig, maar het moet nooit koel en kil worden. Maar… het mag ook niet te druk worden. Hier gaat het dus bij uitstek om het vinden van de juiste balans.

In een traditioneel Japans interieur, liggen tatami matten op de vloer. Dat zijn vloermatten van (geperste) rijststro. Nu passen deze eigenlijk niet in een moderne Westers/Japans interieur. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar de gemiddelde Westerse woning is om te beginnen al anders van opzet. 

Ook neigt onze vertaling van deze stijl iets meer naar design, daar waar de Japanners voor echt gaan voor eenvoud, en hergebruik van materialen en spullen. (Om die reden leg je met authentieke spullen dan ook makkelijker een link naar deze stijl, dan met bijvoorbeeld nieuwe meubels of accessoires.)

De ideale aanvulling op een donkere houtlook vloer is bijvoorbeeld een licht wollen vloerkleed met korte pool, of een kleed met sisal uitstraling. Zo heb je meteen ook het contrast te pakken dat kenmerkend is voor deze stijl. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Het verschil tussen een
PVC
vloer en een
laminaat vloer

inspiratie
Licht in je interieur
met een licht vloerkleed

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Pvc duurzamer dan je denkt
  Wil je dat jouw vloer behalve mooi en behaaglijk ook duurzaam is en minder belastend voor het milieu? Kies dan voor een vloer van natuurlijke materialen zoals bamboe, jute, kurk, linoleum, natuursteen, sisal of rubber. Of… voor een pvc vloer.
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP