HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Of je je blik nu naar binnen richt of naar buiten… wat er voor het raam hangt, geeft de eerste indruk. Dat kan zeer bepalend zijn voor de stijl die jouw woning uitstraalt. Kies je raambekleding dus met zorg uit bij jouw woonstijl.

Gordijnen zonder dessins voor Aziatische of Japanse woonstijl

Japans ogende ramen

Japans ogende ramen

Wat past er qua raamdecoratie nou het beste bij die typische Japanse woonstijl? Japanse interieurs zijn minimalistische, verstilde plaatjes van een compleet gevoel van Zen. Maar hoe bereik je dat in jouw Westerse woning, zonder dat het kraak- en smaakloos (of te donker) wordt? 

Bedenk allereerst dat verstilling ook betekent dat je niet afgeleid wordt door al teveel zaken. Houd het daarom rustig. Alles met print of dessin, is dan ook uit den boze voor het raam. Dat geldt ook voor kleur. Werk met neutrale kleuren zoals wit, zwart en bruin. Accentkleuren horen niet voor het raam in deze stijl.

Wel wordt daarentegen veel gewerkt met natuurlijke (levendige) materialen zoals riet en bamboe. Bamboe jaloezieën in een natuurlijke lichte houttint bijvoorbeeld. Maar ook grove wevingen, zoals bij linnen, of wol, doen het goed. Denk aan gebroken witte, linnen rolgordijnen (lekker strak). Ook duettes of plissé gordijnen kunnen uitstekend dat Oosterse gevoel van opgeruimdheid en strakke - maar toch warme - gevoel geven.

Maar het hoeft als gezegd echt niet per se allemaal ‘strak’ te zijn. Het geheim van de juiste raambekleding zit hem namelijk vooral in het diffuse licht dat jouw raambekleding geeft. (De washi-look van rijstpapier.) Zo kunnen effen, lichte of gouden inbetweens, zacht golvend voor het open raam, exact die Japanse sfeer onderstrepen. Toch liever strak? Overweeg dan als eerste laag semi transparante paneelgordijnen of lamellen.

Veel hangt natuurlijk ook af van waar je jouw huis verder mee gaat aankleden, dus op de vloer en muren. Het geheel moet nog steeds rust uitstralen en niets mag domineren. 

Wil je echt in één klap met alleen je ramen een Japanse statement maken? Ga dan voor zwarte shutters! (Een kostenbesparend alternatief zijn zwarte jaloezieën.) Maar niets zegt zo duidelijk ‘Japan’ als deze sobere, brede luiken. Je gooit ze open, en ziet de bergen voor je. Een beetje fantasie blijft noodzakelijk in ons vlakke land...

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Wat is een
bamboe jaloezie

ontdek de
Inbetween
gordijncollecties
bij Decokay

ontdek de
Raambekleding en
raamdecoratie
van Decokay Design

blog
Dromen van licht...

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Natuur en rust in één 
  Welke raambekleding past in een natuurlijk interieur? Van bamboe jaloezie tot linnen(look) gordijn, mix en match natuurlijke materialen en kleuren. Zo blijft het in balans. Laat je inspireren door het buitenleven aan de andere kant van je raampartijen!
 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP