HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Donker hout en crèmekleurig velours, oker goudlamé tegen grof geweven terracotta, poederig ragfijn oudroze tegen weelderig bedrukte mosgroene jungle, het is maar een greep uit de trendy kleur- en materiaal combinaties die mogelijk zijn met raambekleding.

Raamdecoratie combineren met gordijnen

Hard en zacht tegelijk...

Hard en zacht tegelijk...

Met de laatste trends op het gebied van raambekleding kun je je hart ophalen. Vroeger had je echt twee lagen nodig om tegemoet te komen aan de wens om overdag iets tegen inkijk te hebben - met behoud van lichtinval, en ‘s avonds iets dat het licht tegen houdt. Maar tegenwoordig zijn daarvoor ingenieuze oplossingen bedacht zoals bijvoorbeeld het duo rolgordijn. Overdag draai je hem open en heb je een ‘vitrage’ effect en ‘s avonds draai je hem dicht voor een donker of zelfs verduisterend effect.

Dat gezegd hebbende… is raamdecoratie gewoon té mooi geworden om niet voor twee lagen te gaan. Het blijft nog altijd de ultieme manier om je kamer om aan te kleden in een een bepaalde stijl. Het wordt niet voor niets ‘aankleden’ genoemd. Voor de beste stijl doe je dat net als bij een chique pak in laagjes...

Kleurtrends
Moeder aarde roept! In de trending ‘Urban Jungle’ stijl zie je vooral warme terracotta tinten zoals okergeel, karmijnrood en bruin terugkeren. Aangevuld met natuurlijke tinten zoals kobalt blauw en groen. Daarnaast maakt het zogenaamde ‘soft loft living’ een comeback. Daarin zie je veel pasteltinten waaronder oudroze. Qua dessins zijn prints (floral en botanisch) en de natuur terugkerende thema’s. Maar hoe maak je binnen deze kleurstellingen nou de ideale raam combinatie? In de eerste plaats door ‘ton sur ton’ te werken. Dat kunnen kleuren uit dezelfde ‘kaart’ zijn, maar ook door kleuren te gebruiken die juist knallen en elkaar juist versterken.

Slim combineren
Wat zijn nou de mooiste combi’s bij raambekleding? De bekendste blijft toch wel die van vitrage met overgordijnen. Alleen is vitrage eigenlijk een product dat nog wel verkocht wordt, maar in een nieuw jasje gestoken is, dat veel beter loopt tegenwoordig, namelijk de inbetween. Dit zijn lichtdoorlatende gordijnen alleen zijn ze iets dikker. Je kijkt er nog wel doorheen (semi transparant) maar er zit meer speling in de stof door weving en gebruik van draad. Dat geeft inbetweens een chique en tegelijk speels uiterlijk. Met een net iets donkerder (of lichtere) kleur overgordijnen heb je echt een ‘setje’.

Maar een vaak vergeten match is bijvoorbeeld de combinatie van harde en een zachte raambekleding. Zo kunnen in een strak interieur zachte, crèmekleurige velours gordijnen voor de robuuste zwarte shutters een verbluffend effect geven. Hetzelfde geldt voor een meer natuurlijk of romantisch interieur waarin je kiest voor donkerbruine houten (of bamboe als je het milieu wilt sparen) jaloezieën, die je combineert met (blinderende) zachtgele overgordijnen. Wanneer je zacht en hard combineert is contrasteren met kleur mooier. Alsof je daarmee het contrast van hard en zacht nog eens onderstreept.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Wat is ‘harde’
raamdecoratie?

ontdek de
Raambekleding en
raamdecoratie
van Decokay Design

product informatie
Ambachtelijke jaloezieën
van DIB Zonwering

inspiratie
Zeg maar dag
tegen de zon!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP