STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Donker hout en crèmekleurig velours, oker goudlamé tegen grof geweven terracotta, poederig ragfijn oudroze tegen weelderig bedrukte mosgroene jungle, het is maar een greep uit de trendy kleur- en materiaal combinaties die mogelijk zijn met raambekleding.

Raamdecoratie combineren met gordijnen

Hard en zacht tegelijk...

Hard en zacht tegelijk...

Met de laatste trends op het gebied van raambekleding kun je je hart ophalen. Vroeger had je echt twee lagen nodig om tegemoet te komen aan de wens om overdag iets tegen inkijk te hebben - met behoud van lichtinval, en ‘s avonds iets dat het licht tegen houdt. Maar tegenwoordig zijn daarvoor ingenieuze oplossingen bedacht zoals bijvoorbeeld het duo rolgordijn. Overdag draai je hem open en heb je een ‘vitrage’ effect en ‘s avonds draai je hem dicht voor een donker of zelfs verduisterend effect.

Dat gezegd hebbende… is raamdecoratie gewoon té mooi geworden om niet voor twee lagen te gaan. Het blijft nog altijd de ultieme manier om je kamer om aan te kleden in een een bepaalde stijl. Het wordt niet voor niets ‘aankleden’ genoemd. Voor de beste stijl doe je dat net als bij een chique pak in laagjes...

Kleurtrends
Moeder aarde roept! In de trending ‘Urban Jungle’ stijl zie je vooral warme terracotta tinten zoals okergeel, karmijnrood en bruin terugkeren. Aangevuld met natuurlijke tinten zoals kobalt blauw en groen. Daarnaast maakt het zogenaamde ‘soft loft living’ een comeback. Daarin zie je veel pasteltinten waaronder oudroze. Qua dessins zijn prints (floral en botanisch) en de natuur terugkerende thema’s. Maar hoe maak je binnen deze kleurstellingen nou de ideale raam combinatie? In de eerste plaats door ‘ton sur ton’ te werken. Dat kunnen kleuren uit dezelfde ‘kaart’ zijn, maar ook door kleuren te gebruiken die juist knallen en elkaar juist versterken.

Slim combineren
Wat zijn nou de mooiste combi’s bij raambekleding? De bekendste blijft toch wel die van vitrage met overgordijnen. Alleen is vitrage eigenlijk een product dat nog wel verkocht wordt, maar in een nieuw jasje gestoken is, dat veel beter loopt tegenwoordig, namelijk de inbetween. Dit zijn lichtdoorlatende gordijnen alleen zijn ze iets dikker. Je kijkt er nog wel doorheen (semi transparant) maar er zit meer speling in de stof door weving en gebruik van draad. Dat geeft inbetweens een chique en tegelijk speels uiterlijk. Met een net iets donkerder (of lichtere) kleur overgordijnen heb je echt een ‘setje’.

Maar een vaak vergeten match is bijvoorbeeld de combinatie van harde en een zachte raambekleding. Zo kunnen in een strak interieur zachte, crèmekleurige velours gordijnen voor de robuuste zwarte shutters een verbluffend effect geven. Hetzelfde geldt voor een meer natuurlijk of romantisch interieur waarin je kiest voor donkerbruine houten (of bamboe als je het milieu wilt sparen) jaloezieën, die je combineert met (blinderende) zachtgele overgordijnen. Wanneer je zacht en hard combineert is contrasteren met kleur mooier. Alsof je daarmee het contrast van hard en zacht nog eens onderstreept.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

advies
Wat is ‘harde’
raamdecoratie?

ontdek de
Raambekleding en
raamdecoratie
van Decokay Design

product informatie
Ambachtelijke jaloezieën
van DIB Zonwering

inspiratie
Zeg maar dag
tegen de zon!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloer + raamdecoratie = style statement
  Een vloer vervang je niet zomaar, maar wat doe je als je een andere stijl in je interieur wil aanbrengen? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Ga aan de slag met je raamdecoratie en breng de sfeer in huis die jij wilt!
 • Lekker doorslapen overdag
  Die eerste periode na de geboorte van jouw kindje is een slopende tijd met weinig nachtrust. Doorslapen is er nog niet bij. Maar je kunt ze wel een handje helpen natuurlijk...
 • Styling foutjes voor het raam
  We horen het woord ‘fout’ niet graag. Terecht. Er is geen foute manier om dingen te doen. Toch is er voor veel zaken wel een ideale manier… ‘Beter goed gepikt dan slecht bedacht’, is in dit geval van toepassing.

DECOKAY BLOGS

 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP