HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Je hebt de meest waanzinnige behangsoorten tegenwoordig. Het zijn zowat prachtige kunstwerken die je kamerbreed ophangt. Houd echter ook rekening met de reeds aanwezige onderdelen van je interieur zoals de vloer en raamdecoratie.

Raambekleding en behang met elkaar matchen

Behang met vloeiende overgang...

Behang met vloeiende overgang...

Ga jij voor zo’n hypermodern behangetje op één wand in je kamer - overweeg dan om de raamdecoratie mee te nemen in het plan. Wilde je toch al wat nieuws, dan is dit het uitgelezen moment. Maar ben je tevreden over wat er nog hangt, ga dan vooral naar huis met wat stalen van jouw favoriete behang. 

Heb je veel kleur in jouw raambekleding, bijvoorbeeld een motief, hou je behang dan een beetje rustig, voordat het een eclectisch samenraapsel wordt waarin de eenheid ver te zoeken is, en de stijl niet meer herkend wordt. Misschien is het dan beter om een mooie effen en matte muurverf op de muur aan te brengen. In een kleur die correspondeert met je gordijnen bijvoorbeeld.

Heb je daarentegen lichtblauwe inbetweens met donkerblauwe overgordijnen, dan krijg je een bijzonder opvallende samenhang in de ruimte wanneer je precíes die twee kleuren blauw terug laat komen in de behang. (En dat geldt voor alle kleuren.) Vergeet trouwens ook de vloer niet in het geheel...

Het kan vervolgens nog best even zoeken zijn, maar het loont de moeite om echt op zoek te gaan naar die perfecte eenheid. (Nieuwe raamdecoratie is ook nog altijd een optie…) 
Het is bovendien gewoon het allerleukste en dankbaarste klusje om nieuw behang uit te kiezen. Dat kan je haast geen klus noemen… Een warme ontvangst, kopje koffie of thee erbij, stalenboeken op schoot en de passie slaat vanzelf toe. 

Passie die omslaat in allerhande verliefdheden op het eerste gezicht… Kiezen wordt dus waarschijnlijk nog wel een dingetje. Misschien hoef je trouwens helemaal niet te kiezen als je hem een beetje slim insteekt. Want je slaapkamer kan wel een wandje behang gebruiken (bij die lichte gordijnen kies je iets dat lekker fris ophaalt). Je eethoek in de keuken krijgt ook een heel ander gezicht, en de woonkamer kan wel wat bloesem gebruiken boven de bank die precies past bij de mooie pastelkleurige inbetweens… Nu je het zegt… boven de betegelde lambrisering in het toilet kan ook nog prima een behangetje. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Nieuwe gordijn
collecties bij Decokay

ontdek de
exclusieve en
moderne stoffen
van Holland Haag

advies
Hoe combineer
ik gordijnen?

inspiratie
Van zwarte jaloezie
tot witte voiles

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP