HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


De basic woonstijl wint al enige tijd terrein, en lijkt nog lang niet weg te gaan. Logisch, want met de drukte van alledag zoeken we weer verstilling. Die vinden we in rustige (wit)tinten, gecombineerd met zacht grijs en veel natuurlijke elementen.

Raambekleding die past bij basic woonstijl

Mooi luchtig lichtspel

Mooi luchtig lichtspel

De basic woonstijl heeft één ding gemeen met de urban jungle woonstijl; veel planten! Voor al het overige staan deze stijlen haaks op elkaar. Bij de ene stijl mag je knallen met kleur, bij de andere houd je het zo licht- en sober mogelijk. 

Basic wonen is aantrekkelijk omdat het je letterlijk ruimte geeft. Stap één is dan ook ‘ontspullen’. Wat verzamel je toch een hoop als mens in de loop der tijd… Ook met je raambekleding kun je soberder omgaan. In de living hoeft natuurlijk geen combinatie van gordijnen met harde raambekleding. Wanneer je alleen een jaloezie of duette ophangt, oogt dat al snel een stuk ruimtelijker, dus ook meer basic.

Dat is de kunst van goed materiaalgebruik. Die verstaan designers als geen ander. Het is een fingerspitzengefühl, aangevuld met opleiding en ervaring, natuurlijk. Maar er zijn zeker wel een paar trucs en tips die iedereen kan toepassen.

Er is één materiaal dat de truc meteen doet, en dat is grof geweven, ruw linnen. En dan met name in wuivende vorm voor het raam. Liefst tot op de grond. Daarachter kunnen bamboe jaloezieën of houten shutters schuil gaan, maar die ene laag ongedwongen golvende stof, maakt de basic woonstijl af. 

Dus wil je sober en licht wonen, dan is het weg met de organza glans, weg met de drukke prints, en ook weg met de verduisterende gordijnen… Het lichtspel dat door linnen naar binnen valt is de ultieme aandachtstrekker in dit interieur.


 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Jetze inbetween
collectie van Eijffinger

blog
Denemarken: Smørrebrød
en Deens design

ontdek de
Duette® collecties
bij Decokay

advies
gordijnen voor
een basis woonstijl

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Natuur en rust in één 
  Welke raambekleding past in een natuurlijk interieur? Van bamboe jaloezie tot linnen(look) gordijn, mix en match natuurlijke materialen en kleuren. Zo blijft het in balans. Laat je inspireren door het buitenleven aan de andere kant van je raampartijen!
 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP