HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Zon, zon en nog eens zon. We kunnen er geen genoeg van krijgen normaal gesproken. Toch heeft de zon ook een keerzijde. Niet alleen het verbranden van je huid, maar zon geeft ook schade aan je interieur.

Zonwerende raambekleding binnen tegen verkleuringen

Zeg maar dag tegen de zon!

Zeg maar dag tegen de zon!

Als het schitterend zonnig weer is, ben je meestal buiten te vinden. Maar de zon brandt ondertussen onverminderd door op de ruiten van je woning, met daarachter jouw kostbare gordijnen, je mooie vloer - en je strak geverfde kozijnen…

Ook raamdecoratie voor aan de binnenzijde kan veel zon tegenhouden (hetzij altijd minder dan aan de buitenzijde). Maar het kiezen van de juiste variant is belangrijk. En misschien nog wel belangrijker, is dat je ook de warmte buiten wil houden, zodat je binnen verkoeling kunt zoeken op snikhete zomerse dagen.

Welke raambekleding is geschikt voor het weren van de zon? In het kort; heel veel! Aluminium jaloezieën bijvoorbeeld, of een (duo) rolgordijn, en dan heb je nog de plissés en tot slot de shutters. Die laatste bieden het meeste bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-stralen.

Maar welke raambekleding houdt nou ook het beste de warmte buiten? Isolerende of verduisterende duette gordijnen winnen het wat dat betreft met stip van al hun concurrenten op dat vlak. Ze zijn bovendien heel fraai en daarom ook erg in trek op het moment. (Een prettige bijkomstigheid: van warmtewerende raambekleding is dat deze automatisch in de winter ook de kou buiten houdt). Logisch, een aluminium coating én een dubbele laag zorgen voor isolatie. 

Weetje: wist je dat als je donkere lamellen kiest voor je jaloezieën of shutters, dat de warmte erdoor naar binnen ‘stroomt’? Op de zuidkant kun je dus altijd beter kiezen voor een lichte variant, om te voorkomen dat het materiaal opwarmt als gevolg van de warmte absorberende donkere kleur.  

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

blog
​Een tipje van
de sluier: JAB

ontdek de
Shutter collectie
van Decokay Design

ontdek de
no limits
gordijnstoffen
van Toppoint

ontdek de
Cosi gordijn collectie
van Holland Haag

product informatie
Ambachtelijke jaloezieën
van DIB Zonwering

ontdek de
multishades of
Twist shades
collecties bij Decokay

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 
 • Gordijnen dicht please!
  Maak van je ramen niet alleen dingen om door naar buiten te kijken maar geef ze charme en aantrekkingskracht door de juiste raambekleding. De echte blikvanger heb je dan wanneer de gordijnen dicht zijn.

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP