HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het Afrikaans interieur maakt een comeback in een modern jasje: het minimalistisch Afrikaans interieur. Het doet het meeste denken aan een basic interieur met bezieling.

Natuurlijke raambekleding in een Afrikaans interieur

Een Afrikaanse - weidse blik op de wereld

Een Afrikaanse - weidse blik op de wereld

Dat wat vaak mist in een rustige, minimalistische inrichting, wordt met Afrikaanse invloeden tot leven gebracht. De overduidelijke kleurstatements en de iconische beeldtaal mogen blijven in dit interieur, maar het kleurgebruik wordt wat rustiger. Oker en goudgeel overheersen, aangevuld met donkergrijs, bruin en zwart. Dit voorkomt dat het druk wordt. De typische opvallende kleuraccenten kunnen nog steeds gebruikt worden, maar zitten hem meer subtiel in accessoires. Een kunstwerk, een kussentje, of een kleed.

Maar of je nou een liefhebber bent van die authentieke Afrikaans kleurigheid, of juist valt voor de nieuwe - wat soberder - Afrikaanse stijl, je raambekleding bepaalt of de look echt compleet is, of net de plank mis slaat. Voor welke van de twee Afrikaanse stijlen je kiest, maakt wat dat betreft niet uit.

Shutters of houten- en bamboe jaloezieën zijn bij uitstek ideale raambekleding in een Afrikaans interieur. Door het hout (abachi- of andere houtsoorten) en bamboe, krijg je die ultieme natuurlijke uitstraling. Zwart of bruin zijn de meest passende kleuren voor dit interieur. Ga als je kan voor een niet dekkende variant, zodat je de houtnerf nog ziet.

Daarnaast heb je - uiteraard - keus uit een overweldigend aanbod Afrikaanse dessins gordijnstoffen. Van zwart/wit tot kleurrijk, van patronen met dieren of natuur, tot compleet abstracte motieven, die je in een oogwenk herkent door hun typisch Afrikaans geweven karakter.

Let wel op de balans: geen drukke fotowand én drukke gordijnen bijvoorbeeld, dan herken je door de vele stijlelementen jouw unieke stijl niet meer. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
DIB ZONWERING
HOUTEN JALOEZIEËN COLLECTIE

advies
Wat is een
bamboe jaloezie

inspiratie
Dierenprints zijn hot,
ook voor het raam

service & advies
voor gordijnen en vloerkleden
op maat

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Raamdecoratie met een beetje extra
  Aardse kleuren zijn niet meer weg te denken uit de interieurtrends, maar het kan even slikken zijn om modderkleurige gordijnen op te hangen. Toch kun je met deze aardse kleuren zorgen voor gezelligheid en warmte in huis. Hoe ga je voor sfeer en kleur, en houd je de balans in alle kleuren in je natuurlijke interieur?
 • Inbetweens en jaloezieën - typische design melodieën
  ‘Harde’ raambekleding zoals jaloezieën kun je perfect combineren met zachte, transparante raambekleding zoals inbetweens en vitrage. Jaloezieën zijn er in hout-, bamboe- of aluminium uitvoering. Maar ook shutters vallen natuurlijk onder harde raamdecoratie.
 • De omlijsting van je raambekleding
  Raambekleding wordt omlijst door je muren. Of je nu gordijnen hebt, jaloezieën, shutters, vouwgordijnen, plissés of elke andere soort raambekleding. Is er een perfecte combinatie voor deze twee belangrijke elementen van jouw inrichting?

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP