HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Zonlicht geeft verkleuring aan geverfde oppervlakken, dat weten we allemaal. Maar wist je dat vrijwel alle materialen gevoelig zijn voor direct zonlicht? 

PVC, een mooie vloer die bijna niet verkleurt door de zon

Zijn er vloeren die niet verkleuren?

Zijn er vloeren die niet verkleuren?

We verwelkomen de zon vanwege precies dezelfde kwaliteiten, als dat we haar binnenshuis liever weren. Die heerlijk brandende stralen doen namelijk met je interieur hetzelfde als met je huid…

Witte verf met hars erin verkleurt geel als die te weinig zon krijgt; in dat geval is zonlicht juist fijn. Maar helaas heeft UV-straling ook een enorme kracht die op alles doorwerkt, zelfs door de ramen heen. Niet alleen op je meubels, maar ook op je gordijnen en vloer. Alles verkleurt na verloop van tijd door de invloed van de zon.

Op zich is het misschien nog niet zo erg als je vloer een beetje verkleurt. Erger wordt het echter als je de meubels eens een keer gaat verplaatsen en overal grote verkleurde oppervlakken ziet… 

Goede buitenzonwering, of shutters of duette gordijnen binnen, kunnen een groot deel van dit probleem voorkomen. Maar behalve buitenzonwering, zal je deze niet altijd dicht hebben wanneer de zon schijnt. En niet iedereen heeft de middelen om te kunnen kiezen voor buitenzonwering. Bovendien is het soms gewoon lekker om de zon te voelen en naar buiten te kijken om van je tuin te kunnen genieten. 

Dan wil je toch weten wat de beste vloer is die zo min mogelijk verkleurt. Als je alle opties op rij zet, beginnend bij ‘het meest verkleurend’, dan is dat een echte houten vloer. Daarna komt vinyl. Wit vinyl kan vergelen, en zwart vinyl vergrijzen. 

Dan komt laminaat (alhoewel kwaliteitsverschil hierin een hele grote factor is!). Dat verkleurt in principe nauwelijks, maar als gezegd… De zon wordt niet voor niets wel eens ‘de koperen ploert’ genoemd. 
Wil je de meest veilige optie, kies dan voor een PVC vloer. Zélfs deze kan na jaren direct zonlicht wat verkleuren, maar met de juiste aanpak (lees énige zonnebescherming) kan een PVC vloer járen en jaren mee.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
COREtec pvc vloer
met unieke kurklaag

advies
Het verschil tussen een
PVC
vloer en een
laminaat vloer

inspiratie
Koele voeten met
een voorjaarskleed

product informatie
Dynamic Concrete
van Interfloor: beton
om van te houden

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.
 • Koele pastels zijn ‘cool’ met vloeren
  Trends herhalen zich. Zoals wijde pijpen vanzelf weer in de mode komen, is dat ook met interieurdesign. Zo zijn zachte pastels, die in de jaren ‘50 in opkomst waren, en later terugkwamen in het modebeeld in de jaren ‘70, momenteel weer hipper dan hip.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP