HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Geen verfklus zonder primer. Een goede primer is letterlijk een figuurlijk het halve werk. Of het nu gaat om kaal hout, of hout dat reeds eerder geverfd is; een grondlaag, of primer is vrijwel altijd noodzakelijk.

Primer of grondverf voor buiten

PRIMER OF GRONDVERF, DE BASIS IS ALLES

PRIMER OF GRONDVERF, DE BASIS IS ALLES

Primer zorgt ervoor dat de aflak niet meteen in het hout trekt, waardoor je geen kostbare verf verspilt. Bovendien geeft een goede grondlaag een betere hechting van de toplaag. Een verfklus die goed gedaan wordt, bestaat bovendien uit meerdere lagen, waarmee je een ‘systeem’ opbouwt.

Hoe weet je wat je nodig hebt; een grondverf of primer? Beide doen hetzelfde, maar de ondergrond bepaalt wat je nodig hebt. Voor hout spreken we meestal over een grondverf. Voor overige materialen, zoals metaal of kunststof, maar ook voor stenen muren, wordt primer gebruikt. 

Zowel grondverf als primers, zijn er in watergedragen uitvoeringen (acryl) of op terpentine basis (alkyd). Welk soort verf je kiest, kan van een aantal factoren afhangen. Onder meer wat voor verf er nu op de ondergrond aanwezig is. Ben je daarin vrij om te kiezen, dan wordt voor buiten vaker gekozen voor een alkyd grondverf. Maar ook de acryllak grondverven zijn tegenwoordig van zeer sterke kwaliteit. 

Het allerbelangrijkste is dat je een systeem opbouwt van vergelijkbare verven. Dus grond je op waterbasis, dan moet je ook aflakken op waterbasis - en vice versa. 

inspiratie
Green Heaven in
je eigen achtertuin

blog
Primer en grondverf,
wat is het verschil?

advies
Hoe gebruik
je primer?

product informatie
Buiten schilderen
doe je met Sigma

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • PRIMER OF GRONDVERF, DE BASIS IS ALLES
  Geen verfklus zonder primer. Een goede primer is letterlijk een figuurlijk het halve werk. Of het nu gaat om kaal hout, of hout dat reeds eerder geverfd is; een grondlaag, of primer is vrijwel altijd noodzakelijk.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP