HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Pastels zijn een verrassende aanvulling op veel interieurs. Van klassiek tot modern. Doordat ze van nature subtiel zijn, passen ze zich makkelijk aan aan de rest van je huis. Ze houden je inrichting vooral licht en luchtig. In zomer én winter.

Pastel tinten die passen in je woonkamer of slaapkamer

Subtiele pastels passen overal

Subtiele pastels passen overal

Ook al ben je van nature geen liefhebber van ‘zoete’ kleuren, toch moet je beslist eens zoeken op de laatste trend; pastels in huis. Het is namelijk opvallend dat de manier waarop pastelkleuren op het moment worden toegepast, allesbehalve zoetsappig zijn.

Als je pastels combineert met donkere kleuren, zoals van natuurlijk hout, of zwart industrieel staal, breng je balans aan. ‘Vroeger’ werd dat vooral met grijs en wit gedaan. En dan kreeg je het onvermijdelijke zwart/wit effect, wat meestal niet per se een erg doordacht gestileerd effect geeft, of het werd overwegend zwart/grijs, wat meteen een vrij harde industriële stijl geeft, die soms wat afbreuk doet aan de ruimte. (Niet iedereen woont tenslotte in een loft… en bij overdaad gaat dat opvallen in een rijtjeshuis uit de jaren ‘30.)

Pasteltinten zijn daarom de ideale manier om kille interieurs op subtiele wijze warmte te geven. Het geheim zit hem in de combinatie. De combinatie van kleuren, materialen, en last but not least… de match tussen de elementen zoals ramen, vloer, muren, meubels en accessoires.

Kijk dus eerst eens van een afstandje goed naar jouw interieur. Heb je veel wit en een lichte inrichting? Dan kun je door het toevoegen van één of twee pasteltinten veel meer warmte aanbrengen. Een paar nieuwe wuivende inbetweens voor de openslaande deuren, die hun tegenhanger vinden qua kleur in de pluizige kussens op de bank. Eén poederige muur in pastel petrol, of zelf je deuren verven in een zachte pastel mosgroen kan een metamorfose geven aan je kamer.

Nu denk je misschien ‘wacht even, pastelkleuren zijn toch zacht blauw, roze, mintgroen, lila of geel?’ Maar trends komen nooit precíes terug zoals daarvoor. Opvallend aan de trend van het moment, is dat pastels eigenlijk van alle trendkleuren gemaakt worden. 

Dus petrol, die prachtige donkere kleur tussen blauw en groen in, zie je met veel wit aangelengd, gewoon terugkomen. Dat geldt eigenlijk voor alle mooie kleuren van het moment. Ze hebben vrijwel altijd een tegenhanger die met veel wit is aangelengd. 

Probeer daarom eens het ‘60-30-10’ principe toe te passen. Kies jouw lievelingskleur, en kies vervolgens uit de kleurenwaaier de verdunde, lichte variant van die kleur als aanvulling. Voila, jouw eigen, volwassen pastelkleur is geboren.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product advies
geen tijd om
een moodboard
te maken?
verken kleur

blog
Pastelkleuren 2.0

product informatie
Diffuus licht
met inbetweens

inspiratie
Van Spaanse tegelvloer
tot retro vloerkleed

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • In blijde verwachting van….?
  Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?
 • Maak deze stylingfouten in je interieur niet!
  ‘Personality goes a long way’ is een uitspraak die zeker opgaat voor interieur design. Een persoonlijke noot doet wonderen. Voorkom de veelgemaakte fout van de eenheidsworst of het showroom effect, en ga voor jouw eigen stijl! Maar waar kun je in elk geval op letten als het gaat om je interieur?
 • Thuiswerken in jouw stijl!
  Behoor jij inmiddels ook tot één van de vele thuiswerkers? Grote kans dat je enige tijd en energie hebt gestoken in het aankleden van je werkplek. Wat stond bij jou voorop?

DECOKAY BLOGS

 • Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
  Het ‘Nieuwe Werken’, ik kan me nog herinneren dat die term geïntroduceerd werd bij de gemeente waar ik destijds werkte. Een duur woord voor thuiswerken dus. Een trend die in 2005 startte onder invloed van Bill Gates, maar die pas echt van de grond kwam door een wereldwijd virus.
 • De finesses van Art Deco voor een huis dat gezien mag worden!
  Wij zijn om: nu we weer langzaam uit onze coconnetjes komen, is het ook tijd voor een nieuw interieur. En om een frisse start te maken, kijken we naar de tijdloze stijl Art Deco die helemaal bij ons past.
 • Oeh lala, hotel chique… maar wel thuis
  Hoe krijg je die hippe hotel chique uitstraling? Past hotel chique in de woonkamer of slaapkamer? Werk je met goud of zilver? Gezien op VT Wonen; hotel chique is het nieuwe hip!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP