STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Trends herhalen zich. Zoals wijde pijpen vanzelf weer in de mode komen, is dat ook met interieurdesign. Zo zijn zachte pastels, die in de jaren ‘50 in opkomst waren, en later terugkwamen in het modebeeld in de jaren ‘70, momenteel weer hipper dan hip.

Pastel in je interieur, welke vloer past daarbij

Koele pastels zijn ‘cool’ met vloeren

Koele pastels zijn ‘cool’ met vloeren

Je hebt de trend vast niet gemist; pasteltinten in huis zijn het nieuwe cool - of beter gezegd koel. Want waar ze vroeger vooral zoetsappig waren, worden ze tegenwoordig juist heel subtiel - lees rustig - toegepast. Dat sluit weer goed aan bij een aantal bestaande woonstijlen. Bijvoorbeeld de basic woonstijl en het industriële soft loft wonen of de Scandinavische woonstijl.

Nou is het geen toeval dat in al die stijlen de rust overheerst, want dat is één van de grootste gemene delers van dit jaar qua interieur; terug naar eenvoud. We zijn overprikkeld door (thuis-)werk en door informatie, en juist thuis zoeken we de stilte op.

Maar rustig en minimalistisch, wordt al snel koel en kaal. En daar komen pasteltinten om de hoek kijken. Zoals ze nu worden toegepast, maken ze je interieur warmer, zonder dat het meteen zoetsappig wordt. Dat komt voor een groot deel doordat ze subtiel worden toegepast, dus niet blauw, groen, roze en geel, maar één of twee zachte pastels, die je terug laat komen op een aantal vlakken. Lichtblauw en lichtroze, of zacht groen met roze. Roze is sowieso hip, en zie je zelfs terug in laminaat vloeren! Dat gaat wel een beetje ver voor de meeste mensen, maar wellicht is dat wél leuk voor de kinderkamer…

Maar in principe hou je de vloer licht als je met pasteltinten gaat werken. Donkere tinten werken perfect bij pastels, maar niet op een groot oppervlak als de vloer. Een whitewash of greywash vloer is daarom ideaal. Om daar weer levendigheid aan te brengen en te voorkomen dat het kil wordt, kun je ook kiezen voor zo’n trendy visgraat motief. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
interfloor
Dynamic concrete
vinyl collectie

advies
Het verschil tussen een
PVC
vloer en een
laminaat vloer

inspiratie
Van visgraat tot
betonlook vloer

blog
‘Warm’ marmer
onder je voeten…

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP