HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 

Meest voorkomende woonstijlen zijn basis

Wat is een woonstijl en welke zijn er?

Wat is een woonstijl en welke zijn er?

Eens in de zoveel jaar komt er echt iets vernieuwends voorbij, een uitvinding waarvan je denkt ‘dat heb ik echt nog nooit gezien!’. Dat geldt voor industrieel ontwerp, mode, auto’s en veel meer. Op een goed moment in de tijd zijn alle ideeën al bedacht.

Daarom circuleren trends ook door de jaren heen. Dan weer wijde pijpen, dan weer skinny jeans. Denk aan de jaren ‘70 met oranje en bruin, en de huidige overwegend rustige en natuurlijke kleuren. Geometrische versus ronde vormen, en ga zo maar door. 

Wel is het mooi om te zien dat niets ooit exact terugkeert zoals het was… Elke woonstijl heeft een herkenbaar ‘tijds label’ dat je er blind op kan plakken. Zo is een retro interieur natuurlijk een knipoog met heimwee naar die vroegere stijl, maar dat vertaalt zich vandaag de dag in kleuren als oker, terracotta en groen variaties. 

Dit zijn de belangrijkste hoofdstijlen:
Industrieel
: de industriële woonstijl heeft veel grijstinten, aangevuld met zwart. Tegenwoordig is er een variatie op kleurgebruik in de soft loft style met pasteltinten. Metaal, beton en grafisch, strak design overheersen.
Klassiek: denk niet per se meteen aan barokke ornamenten (mag wel) maar ook aan stoere pronkstukken met een verleden. Rijke stoffen, velours, en dito kleuren.
Landelijk/romantisch: karaktervolle, natuurlijke en robuuste materialen. Kleur mag als accent; van pastels tot oker, blauw en rood bijvoorbeeld. Natuurlijke florale dessins.
Basic woonstijl: rustig, naturel, licht, leeg en ruimtelijk, echt minimalistisch dus.
Vintage/retro: grijs, okergeel, groen. Tweedehands vondsten, een mix van materialen en vormen. Dessins mogen!
Modern/design: een modern interieur is strak. Een design interieur is strak met design meubels. Beide stijlen lijken op elkaar. Lichte kleuren en zwart wit tinten overwegen. Al kan de moderne woonstijl een steunkleur gebruiken.

Echte interieur designers verstaan de kunst van het meebewegen met de laatste overkoepelende trends, en creëren zo variaties op bestaande woonstijlen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product informatie
Luxaflex®
Duette® Shades

ontdek de
Shutters van
Decokay Design

product informatie
Houten jaloezieën
passen bij
elke woonstijl

advies
Welke woonstijlen
zijn er?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • ONZE GRATIS MEETSERVICE
  Nooit meer een meetfout maken, want wij meten gratis op voor je. Wil je een stapje verder gaan? Laat ons ook de rest van de montage doen!

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP