HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 

Meest voorkomende woonstijlen zijn basis

Wat is een woonstijl en welke zijn er?

Wat is een woonstijl en welke zijn er?

Eens in de zoveel jaar komt er echt iets vernieuwends voorbij, een uitvinding waarvan je denkt ‘dat heb ik echt nog nooit gezien!’. Dat geldt voor industrieel ontwerp, mode, auto’s en veel meer. Op een goed moment in de tijd zijn alle ideeën al bedacht.

Daarom circuleren trends ook door de jaren heen. Dan weer wijde pijpen, dan weer skinny jeans. Denk aan de jaren ‘70 met oranje en bruin, en de huidige overwegend rustige en natuurlijke kleuren. Geometrische versus ronde vormen, en ga zo maar door. 

Wel is het mooi om te zien dat niets ooit exact terugkeert zoals het was… Elke woonstijl heeft een herkenbaar ‘tijds label’ dat je er blind op kan plakken. Zo is een retro interieur natuurlijk een knipoog met heimwee naar die vroegere stijl, maar dat vertaalt zich vandaag de dag in kleuren als oker, terracotta en groen variaties. 

Dit zijn de belangrijkste hoofdstijlen:
Industrieel
: de industriële woonstijl heeft veel grijstinten, aangevuld met zwart. Tegenwoordig is er een variatie op kleurgebruik in de soft loft style met pasteltinten. Metaal, beton en grafisch, strak design overheersen.
Klassiek: denk niet per se meteen aan barokke ornamenten (mag wel) maar ook aan stoere pronkstukken met een verleden. Rijke stoffen, velours, en dito kleuren.
Landelijk/romantisch: karaktervolle, natuurlijke en robuuste materialen. Kleur mag als accent; van pastels tot oker, blauw en rood bijvoorbeeld. Natuurlijke florale dessins.
Basic woonstijl: rustig, naturel, licht, leeg en ruimtelijk, echt minimalistisch dus.
Vintage/retro: grijs, okergeel, groen. Tweedehands vondsten, een mix van materialen en vormen. Dessins mogen!
Modern/design: een modern interieur is strak. Een design interieur is strak met design meubels. Beide stijlen lijken op elkaar. Lichte kleuren en zwart wit tinten overwegen. Al kan de moderne woonstijl een steunkleur gebruiken.

Echte interieur designers verstaan de kunst van het meebewegen met de laatste overkoepelende trends, en creëren zo variaties op bestaande woonstijlen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product informatie
Luxaflex
Duette shades

ontdek de
Shutters van
Decokay Design

product informatie
Houten jaloezieën
passen bij
elke woonstijl

advies
Welke woonstijlen
zijn er?

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • ONZE GRATIS MEETSERVICE
  Nooit meer een meetfout maken, want wij meten gratis op voor je. Wil je een stapje verder gaan? Laat ons ook de rest van de montage doen!

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP