HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


De entree van je woning is je visitekaartje voor vrienden en familie. Daar komen jaarlijks dan ook behoorlijk wat voetjes over de vloer. En niet alleen droge voetjes. Een vloer in de hal krijgt aardig wat te verduren.

Welke vloer kies je voor de hal

Treed binnen… in onze entree

Treed binnen… in onze entree

Dus wat doe je met de vloer van je hal? Het is esthetisch gezien fraai om deze ‘door te trekken’ naar de woonkamer vinden veel mensen, maar wat in de woonkamer geschikt is, past functioneel gezien niet altijd in de hal. Echt hout zal het daar zwaar te verduren krijgen...

Een hal wordt soms nat, is veelbelopen, en er worden in het dagelijkse gebruik gemakkelijk even zware of scherpe voorwerpen op gezet. Dit alles kan leiden tot schade aan je houten vloer. (Bijna niemand kiest voor tapijt in de hal, om precies dezelfde redenen.) Maar wat kan dan wel voor deze intensief gebruikte ruimte? 

Goed nieuws; zowel de nieuwe generatie laminaatvloeren, als PVC-vloeren, zijn hiervoor uitstekend geschikt. Bij laminaat is vooral de slijtlaag of toplaag belangrijk, en de bestendigheid tegen water. Let ook op de groef (in een diepe v-groef blijft bijvoorbeeld gemakkelijker water staan, dat weer kan doordringen in de onderlaag).

PVC-vloeren zijn echter nog steeds het sterkere broertje van laminaat. Dit is een product dat de laatste jaren sterk in opkomst is, vooral door zijn veelzijdige kracht. Het is super stootvast en kan goed tegen water. (Niet in de douche op de vloer uiteraard…)

En last but not least: vinyl. Het moderne vinyl is er in veel mooie prints; houtlook, steenlook, betonlook. En omdat de meeste uitvoeringen kamerbreed zijn te leggen, zie je nauwelijks naden. Gemakkelijk schoon te maken en dus voor de hal een prima optie!

In zowel vinyl, laminaat als PVC, zijn de ontwikkelingen inmiddels dermate ver, dat er een perfect natuurgetrouw resultaat mee te behalen valt. Dat kan uiteenlopen van plavuizen, (net echte) beton tegels, of het authentieke warme hout dat je gewend bent. Maar dat laatste dan wel in zoveel variaties dat kiezen nog een hele opgave wordt. (Denk aan driftwood in vele kleuren, visgraat, XXL brede planken, whitewash, donker eiken…) Teveel om op te noemen dus. Dat moet je gewoon zien.

Maar waarvoor je ook kiest in de hal, één ding is zeker, je kunt niet zonder een grote inloopmat. Idealiter is deze groter dan het kruipluik dat meestal bij de voordeur zit. Dit zodat je meerdere stappen moet nemen en je voeten dus beter schoon loopt. Omdat elke hal anders is, kun je een inloopmat het beste op maat laten maken.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Een vloer kies
je voor jaren,
laat je goed
informeren

ontdek de
Vinyl vloer
collectie van
Decokay Design

blog
Een prachtige én
krachtige vloer…
die past bij ons

advies
Welke kleur vloer
moet ik kiezen?

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.
 • Dé kleur voor op de vloer? Go grey!
  Grijs is dé kleur voor een perfecte vloer. Waarom? Omdat je grijs prima kunt combineren met andere kleuren in je interieur, en je hem in elk materiaal, print en dessin kunt kiezen.  Bovendien is deze kleur warmer dan een witte vloer.
 • Koele pastels zijn ‘cool’ met vloeren
  Trends herhalen zich. Zoals wijde pijpen vanzelf weer in de mode komen, is dat ook met interieurdesign. Zo zijn zachte pastels, die in de jaren ‘50 in opkomst waren, en later terugkwamen in het modebeeld in de jaren ‘70, momenteel weer hipper dan hip.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP