HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Voor muren die veel te verduren krijgen, zoals de hal, of de keuken, wil je een oplossing die enerzijds afneembaar is - en anderzijds stootvast. 

Welk behang is stevig voor de hal

Behang in de gang dat tegen een stootje kan

Behang in de gang dat tegen een stootje kan

Het lijkt onlogisch; een wand behangen die tegen een stootje moet kunnen. Maar het meeste stucwerk kan dat sowieso niet. Dus tenzij je een onbehandelde stenen muur hebt, is het behangen van een wand met speciaal sterk behang vaak het slimste dat je kunt doen als je hem fraai wil houden.

Als je muur ‘normaal’ gebruikt wordt, kun je volstaan met ‘gewoon’ behang. Tegenwoordig is dat vrijwel allemaal stevig vliesbehang. Vroeger had je ook nog papieren behang, maar dat zie je steeds minder. Vliesbehang is van nature veel sterker. Het is niet geweven en heeft niets meer met papier te maken eigenlijk. Je hebt in vinyl behang 'door en door' vlies, waarbij zowel de rug als de toplaag van vlies zijn, maar het nieuwste vliesbehang bestaat uit vinyl op vlies. Daarbij is de rug van vlies en bestaat de bovenkant uit meerdere lagen vinyl.

Daarnaast is er nog de zogenaamde ‘wandbekleding’. Dit is gemaakt van speelse, rijke materialen zoals hout, bamboe of velours, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld steenstrips. Vaak wordt deze wandbekleding ook niet over de hele hoogte van de muur geplaatst omdat het dan te druk kan worden. Een lambrisering aanbrengen met wandbekleding is dan een mooie optie. Deze vorm van muren bekleden is prachtig, maar ook kwetsbaar. Het materiaal ‘leeft’ namelijk en is opgebouwd, in plaats van uit één plat stuk gesneden. Dat betekent dus ook dat je hier en daar een naad ziet lopen of wat kleurverschil ziet. Die levendigheid is echter overduidelijk de charme van het product.

Maar in extreme gevallen, waar niet alleen gelopen, maar ook dagelijks gestoten wordt, en waar vuil en aanslag aan de orde van de dag zijn, kies je niet voor een gewoon ‘behangetje’ of voor levendige wandbekleding, maar voor renovatievlies (renovlies) of renovatie stuc (renostuc). 

Daar kun je rustig tegenaan leunen, langs lopen en meubels tegenaan zetten die je later weer verplaatst. Je kunt er zelfs scheuren mee bedekken en na aanbrengen krimpt het enigszins, om zo de muur als het ware ‘strak’ te trekken. Dit sterke behang is gemaakt voor intensief gebruik. Na het behangen kun je het in elke gewenste kleur verven.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
behang collecties
bij Decokay

advies
Wat zijn de
eigenschappen
van vinylbehang?

blog
Behang voor
globetrotters

ontdek de
ZEn collectie
van BN Walls

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 
 • De mooiste vintagespullen bemachtigen 
  Om te weten waar je aan begint als je je interieur wil verrijken met mooie vintage of retro spullen, is het goed om de begrippen helder te hebben. Want de termen retro en vintage worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar betekenen wel degelijk iets anders. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP