HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wanneer je niet één raam, maar je hele huis van raambekleding moet voorzien, vereist dit een heel andere aanpak. Je bekijkt je huis van buiten, in plaats van van binnen… Een mooi gestyled huis, heeft aan de buitenzijde overal dezelfde raambekleding.

Raambekleding bij een nieuwbouwhuis

Vijftien raampartijen zonlicht?

Vijftien raampartijen zonlicht?

Daar sta je dan; voor je nieuwbouwwoning. Trots als een pauw natuurlijk, maar wat een klus kan het zijn om alles mooi te stylen. Iets dat vaak een ondergeschoven kindje is, maar wel één van de belangrijkste elementen (zowel qua aankleding als functionaliteit) is raambekleding. 

De eerste stap is om te bepalen wat je functionele behoefte is. Valt er heel veel licht binnen, en wil je dit kunnen reguleren? Dan zijn plissé gordijnen of horizontale lamellen bijvoorbeeld een mooie oplossing. Wist je trouwens dat er speciale magneetframes zijn voor heel veel soorten raambekleding zodat je niet hoeft te boren in je nieuwe kozijnen? Ook heel handig voor schuine (kiep)ramen.

Of wil je juist kunnen verduisteren? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je verliefd wordt op een bepaald soort raambekleding. Rolgordijnen of ‘gewone’ gordijnen kunnen bijvoorbeeld heel goed blinderen. (Let op het label ‘blackout’ of aanduiding 100% lichtdicht). 

De derde vraag die je jezelf moet stellen is of je ook meteen het probleem van muggen en insecten in je woning wilt oplossen. Dit wordt nog wel eens vergeten, maar het probleem komt elke zomer terug, en kan tegenwoordig heel fraai opgelost worden. (Door voor op maat gemaakte horren in de kleur van jouw woning te kiezen.)

Uiteindelijk wordt het meestal een vorm van ‘stapelen’. (Uitneembare) horren gecombineerd met raambekleding die het zonlicht filtert, én raambekleding die de ruimte kan blinderen. Let wel, de meeste raambekleding houdt wel het zonlicht tegen, maar niet de feitelijke UV-straling. Wil je daarvoor een oplossing dan vindt dit meestal aan de buitenzijde plaats, zoals bij de zogenaamde ZIP screens, houten luiken, of een ‘ouderwets’ uitvalscherm of knikarmscherm. Die zijn tegenwoordig heel modern gestyled overigens, en echt niet meer standaard groen/wit gestreept.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
DIB ZONWERING
HOUTEN JALOEZIEËN COLLECTIE

ontdek de
Raambekleding en raamdecoratie
van Decokay Design

meer over
Luxaflex
Silhouette® Shades

blog
Rolgordijnen:
zoveel meer dan
‘iets voor je raam’

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP