HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wanneer je niet één raam, maar je hele huis van raambekleding moet voorzien, vereist dit een heel andere aanpak. Je bekijkt je huis van buiten, in plaats van van binnen… Een mooi gestyled huis, heeft aan de buitenzijde overal dezelfde raambekleding.

Raambekleding bij een nieuwbouwhuis

Vijftien raampartijen zonlicht?

Vijftien raampartijen zonlicht?

Daar sta je dan; voor je nieuwbouwwoning. Trots als een pauw natuurlijk, maar wat een klus kan het zijn om alles mooi te stylen. Iets dat vaak een ondergeschoven kindje is, maar wel één van de belangrijkste elementen (zowel qua aankleding als functionaliteit) is raambekleding. 

De eerste stap is om te bepalen wat je functionele behoefte is. Valt er heel veel licht binnen, en wil je dit kunnen reguleren? Dan zijn plissé gordijnen of horizontale lamellen bijvoorbeeld een mooie oplossing. Wist je trouwens dat er speciale magneetframes zijn voor heel veel soorten raambekleding zodat je niet hoeft te boren in je nieuwe kozijnen? Ook heel handig voor schuine (kiep)ramen.

Of wil je juist kunnen verduisteren? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je verliefd wordt op een bepaald soort raambekleding. Rolgordijnen of ‘gewone’ gordijnen kunnen bijvoorbeeld heel goed blinderen. (Let op het label ‘blackout’ of aanduiding 100% lichtdicht). 

De derde vraag die je jezelf moet stellen is of je ook meteen het probleem van muggen en insecten in je woning wilt oplossen. Dit wordt nog wel eens vergeten, maar het probleem komt elke zomer terug, en kan tegenwoordig heel fraai opgelost worden. (Door voor op maat gemaakte horren in de kleur van jouw woning te kiezen.)

Uiteindelijk wordt het meestal een vorm van ‘stapelen’. (Uitneembare) horren gecombineerd met raambekleding die het zonlicht filtert, én raambekleding die de ruimte kan blinderen. Let wel, de meeste raambekleding houdt wel het zonlicht tegen, maar niet de feitelijke UV-straling. Wil je daarvoor een oplossing dan vindt dit meestal aan de buitenzijde plaats, zoals bij de zogenaamde ZIP screens, houten luiken, of een ‘ouderwets’ uitvalscherm of knikarmscherm. Die zijn tegenwoordig heel modern gestyled overigens, en echt niet meer standaard groen/wit gestreept.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
DIB ZONWERING
HOUTEN JALOEZIEËN COLLECTIE

ontdek de
Raambekleding en raamdecoratie
van Decokay Design

meer over
Luxaflex
Silhouette® Shades

blog
Rolgordijnen:
zoveel meer dan
‘iets voor je raam’

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 
 • Gordijnen dicht please!
  Maak van je ramen niet alleen dingen om door naar buiten te kijken maar geef ze charme en aantrekkingskracht door de juiste raambekleding. De echte blikvanger heb je dan wanneer de gordijnen dicht zijn.

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP