HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Laminaat is vaak niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar heeft wel een gunstiger prijskaartje.

Laminaat met uitstraling beton of hout

ZOEK JE GEMAK? KIES LAMINAAT!

ZOEK JE GEMAK? KIES LAMINAAT!

Laminaat is een kunststof vloer, die uit verschillende lagen bestaat. Je hebt de toplaag, de dessin-laag,de HDF-laag (dit is de dikste laag, die de sterkte en stabiliteit garandeert) en tot slot de drager-laag (een melamine-laag die onder meer bol trekken voorkomt).

Dan zijn er nog de realistische nerven en patronen in laminaat. Daarin onderscheiden we; houtnerf, reliëf en natuurgetrouw reliëf. Samen met de groeven, geven deze drie aspecten het laminaat hun levensechte uitstraling.

Soorten groeven die we onderscheiden zijn; V-groef (alsof er echt ruimte tussen de planken zit), U-groef (alsof er echt voegen tussen de stenen elementen zitten) en premium V-groef (alle kanten van de planken hebben een groef, niet alleen de lange kanten). 

Het voordeel van laminaat is dat het sterk is, maar ook een natuurgetrouwe uitstraling heeft. Sommig laminaat is niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar het is aanzienlijk beter voor de portemonnee. Bovendien is laminaat heel eenvoudig zelf te leggen. Zeker als je voor de variant kiest met het zogenoemde kliksysteem.

Het moderne laminaat is in veel dessins te krijgen. Van licht tot donker eiken, van berken tot whitewash en van visgraat tot XL-planken. Maar ook in betonlook, in tegel of plank variant. Je kunt laminaat eigenlijk in elke gewenste woonstijl toepassen. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ondek de
Laminaat collecties
van Decokay Design

meer over
Laminaat: een duurzaam
en betaalbaar alternatief

advies
Het reinigen van
een laminaatvloer

blog
Modern laminaat is
een geduchte concurrent

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 
 • Extra grote houten planken… van vinyl
  Een houten vloer is een lust voor het oog in veel interieurs. Maar toch heeft echt hout wel een aantal nadelen: de vloer kan gaan werken of de afwerklaag slijt. Wil jij een praktische vloer met niets dan voordelen? Laat je dan verrassen door een vinylvloer met een echt houtdessin. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP