HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Die eerste zonnestralen schreeuwen om een likje buitenverf.

Buitenverf en buitenlak

DE DAGEN LENGEN… BUITEN VERVEN

DE DAGEN LENGEN… BUITEN VERVEN

‘Verf is verf’ denk je misschien. Maar niets is minder waar. Buitenverf is echt iets anders dan binnenverf. Voor de buitenboel, waaronder de kozijnen bijvoorbeeld, heb je een verf nodig die bestand is tegen weersinvloeden. Vooral felle zon kan veel schade aanrichten aan hout. Dit droogt de verf uit, waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan, met houtrot als gevolg.

Maar ook regen en vorst beschadigen op den duur je verflaag buiten. Vooral de liggende delen krijgen het zwaar te verduren, want daarop blijft al het vocht van regen en condens liggen. In principe is de gemiddelde duurzaamheid van een goede lak zo’n zes á acht jaar. Maar het is zaak om iedere twee jaar te checken of alles nog in goede staat is, zodat je grotere problemen voor kunt zijn. 

Een echte kwalitatief hoogstaande lak voor buiten, heeft minstens een drie keer zo lange levensduur - soms nog wel langer - dan een gewone buitenlak. Goedkoop is duurkoop in dit geval. Een goede buitenlak verdient zichzelf terug. 

Nog één laatste ding om rekening mee te houden is de temperatuur als je gaat schilderen. De verwerking van de verf is daarop afgestemd bij professionele verven. Dus als het koud is gebruik je een andere verf dan wanneer het hoogzomer is. 

advies
Wat is vier
seizoenenonderhoud?

product informatie
Bescherm je
buitenhout goed
met Sikkens Rubbol

meer over
buitenverf
bij Decokay

blog
Buiten schilderen: het
beste resultaat met
professionele producten

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Hoe houd jij je tuinset fraai?
  Klinkt bekend? Een prachtig steigerhouten bankstel aanschaffen om hem vervolgens te verwaarlozen?
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • Hollandse lente - extra plaid en gaan!
  Bibber- of barbecue weer? Het voorjaar in Nederland laat nog wel eens op zich wachten, of komt juist met een kracht binnen gerold in maart, en laat je vervolgens in april gewoon zitten met een hagelbui. Four seasons in one day, van hagel tot felle zon, zijn schering en inslag.
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP