HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Toegegeven, je hebt tegenwoordig prachtige verven, heel chique met veel levendigheid, of ultramatte poederachtige muren die je wil aaien. Maar het behang dat vandaag de dag te koop is, steelt echt de show.

Schilderij van behang maken

De muur als kunstobject

De muur als kunstobject

Behang is er in alle vormen en maten. Met neutrale-, effen schakeringen, met geometrische 3D configuraties, met diepte-effect, met impressies van kunst of landschappen, of fotobehang met precies het juiste sfeerbeeld. Daarnaast heb je nog wandbekleding. Van riet, hout, of steen, waarmee de muren niet alleen kleur krijgen, maar ook vorm.

Behang wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast als kunstobject. Zo wordt fotobehang ingezet als single design, dus met een beeldvullende, enkele afbeelding; ook wel een mural genoemd. Zo’n wand boven de bank in je zithoek zorgt voor een levensgroot schilderij. Omkader dit nog eens met sierlijsten op de muur (goed zelf te maken) en je eigen museum is een feit.

Ook kun je natuurlijk het behang op een paneel plakken, waarmee je het idee van kunst op de muur versterkt, doordat deze iets van de wand komt. Gebruik simpelweg een uitsnede uit het behang, of kies een behang speciaal op maat met uniek motief, zoals het zogenaamde cirkelbehang, dat kant-en-klaar op maat in een cirkel geleverd wordt. Hetzelfde effect bereik je door een tussenwand (van bijvoorbeeld MDF) of kamerscherm te behangen en dit letterlijk tussen twee ruimtes in te zetten.

Een belangrijke tip is dat je de omgeving rustig moet houden. De grootste klus is vaak het wegdoen van spullen bij een herinrichting. Niet-voor-niets zeggen de Engelsen ‘less is more’. Als je van jouw muur het ‘centerpiece’ wilt maken, moet de muur kunnen stralen binnen de overige elementen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Inspiratie
Op de muur:
behang
of verf?

Blog
Muurverf: welke kleur
voor welk effect?

Impressie
Ontdek verschillende
behangcollecties

Advies
Wat is een mural?

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Natuur op je muur!
  Een beetje natuur op je muur, durf jij het aan? Houd je van natuurlijke kleuren maar heb je geen idee hoe je dit op je muur verwerkt? Welke kleuren kies je en wat doe je in de rest van je interieur?
 • Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?
  Het wordt over het algemeen niet als goed beschouwd om je ergens tegen af te zetten. Dat geldt echter niet voor inrichting. Eén van de bekendste trucs van stylisten is het tegen elkaar afzetten van materialen, stijlen, kleuren en dessins.
 • Babykamer - wat wordt het?
  Heb je een kleine op komst? Gefeliciteerd! Het leukste werk kan beginnen: de babykamer! Of je nou wel of niet wilt weten wat het wordt; ‘jongens blauw en meisjes roze’ is tegenwoordig geen keurslijf meer.

DECOKAY BLOGS

 • De muur als centerpiece
  De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.
 • Mooi, mooier, mooist: wat zijn de ideale kleuren voor jouw slaapkamer?
  Blauw, wit of toch taupe en grijs? De ideale kleuren kiezen voor de slaapkamer bezorgde me nogal wat slapeloze nachten. Tijd dus om eens op onderzoek te gaan naar de kleuren die onze slaapkamer konden omtoveren tot de mooiste plek in huis.
 • Muren met kleur creëren warmte
  Toen wij ons huis kochten, zat de keuken aan de tuinkant. Het was voor ons een ‘no-brainer’: die moest naar de straatkant en een echte leefkeuken worden. Door die enorme verbouwing vielen wat gaten in ons budget, dus over de muren en de vloer hebben we op dat moment niet echt meer nagedacht. Tot nu…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Meer Decokay websites

Decokay is de speciaalzaak waarmee je elk huis tot leven brengt.

Met op dit moment 44 filialen door heel Nederland kunnen we je de toonaangevende trends van topmerken aanbieden tegen gunstige prijzen.

Openingstijden


Contact info


JOUW DECOKAY

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP