HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


‘Als één deur sluit, opent zich een volgende’, is het gezegde. En waar vind je de meeste deuren? Juist; in de hal. Deuren zijn echter vaak het laatste dat opgeknapt wordt, al krijgen ze het meeste te verduren.

Deuren en kozijnen schilderen in de gang

De meeste deuren… hebben veel te verduren

De meeste deuren… hebben veel te verduren

De deuren ‘doen’ is een beste klus. De meeste mensen doen dit dan ook één keer, wanneer ze een nieuwe woning betreden. Toch is dat eigenlijk onhoudbaar. Deuren verweren, verkleuren en bladderen af als handen en voeten er tegenaan stoten. 

Het gevolg is dat je na verloop van tijd krampachtig probeert de verwering niet te zien, maar in een hal word je daar viervoudig mee geconfronteerd. Als het houtwerk betreft (en dus een kwestie van lakken of beitsen) dan is de gouden regel eigenlijk júist tijdig onderhoud. 

Door op tijd de verflagen van je houtwerk te checken, kun je volstaan met licht opschuren en opnieuw schilderen. Maar laat je het gaan, dan zullen grotere butsen ontstaan (die soms door meerdere verflagen heen gaan) en op dat moment kijk je eigenlijk al gauw aan tegen ‘kaaltrekken’. En dat is een klus die behoorlijk wat meer tijd in beslag gaat nemen. Wees er dus op tijd bij. 

Dat gezegd hebbende, waar moet je verder op letten? Belangrijk bij het verven van donkere ruimtes waar bijna nooit daglicht komt, is dat bij gebruik van een verf op terpentinebasis (alkyd lak) lichte kleuren kunnen vergelen bij gebrek aan zonlicht. Dit komt doordat de basis een (gele) hars is, terwijl dit bij acrylverf een melkachtige acryl is. In een ruimte als de hal zal je dit verkleuren dus zeker gaan zien na verloop van tijd wanneer je kiest voor een lichte kleur. 

Voor de hal, of de binnenkant van een WC-deur, is de kleur die je kiest dus erg belangrijk. Zwart is momenteel overigens erg trendy, dus kies je voor een donkere lak dan zit je meteen ‘on trend’.

Deuren worden daarnaast continue aangeraakt. Dat geeft op een goedkope matte acryllak vette vingers die je niet eenvoudig weer verwijdert omdat ze intrekken met het vuil. Dat kun je bij gebruik van een donkere kleur oplossen door voor een alkydlak te kiezen of lak met iets glans te kiezen (dat zijn meestal hybride producten waar naast de acryl een kleine hoeveelheid alkyd is toegevoegd voor de glans). Maar als je een kwalitatief betere acryllak kiest, is dit probleem al meteen aanzienlijk minder. 

NB. Beschadigingen en onregelmatigheden zie je wel meer in een glanslak, ongeacht de kleur. Dus deuren met zichtbare beschadigingen, die je niet kaal trekt, kun je toch het beste met een (semi) matte lak behandelen.
Laatste tip: schroef de armaturen los in plaats van deze af te tapen. Dan kun je gewoon lekker snel doorschilderen en blijven je deurklinken mooi. Je kunt de deur gewoon in zijn sponningen laten.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

product informatie
Laat je houtwerk shinen met Sikkens Rubbol Rezisto

blog
Een huis waarin
geleefd wordt!

Product informatie
Sigma S2U Nova:
de keiharde lak
voor binnen

advies
Kozijnen binnen
schilderen

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Juiste kerstkleuren matchen met de muur
  Kerst in huis hoeft geen bonte kermis te zijn. Heb je net de wanden in een prachtige kleur geverfd? Pas daar dan de kerstdecoraties slim op aan! Zo komen zowel kerstboom als muur nog beter tot hun recht. 
 • Grijs als eyecatcher op je muur
  Wist je dat grijs wonderen doet voor je interieur? En dat deze kleur past in elke woonstijl? Of je nu gaat voor klassiek, betonlook of industrieel: grijs maakt je interieur alleen maar interessanter!
 • Poederige een aaibare pastels
  Pastelkleuren zijn terug van weggeweest. Maar dan wel op een heel verfrissende manier. Ze worden gecombineerd met aardetinten en zwart staal, om zo de tegenstelling tussen hard en zacht te benadrukken.

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP