STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het wordt over het algemeen niet als goed beschouwd om je ergens tegen af te zetten. Dat geldt echter niet voor inrichting. Eén van de bekendste trucs van stylisten is het tegen elkaar afzetten van materialen, stijlen, kleuren en dessins.

Muur en gordijnkleuren combineren in je interieur

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Wanneer je de doorschijnende inbetweens of vitrage complementair maakt aan je muren, wordt het echt een ‘setje’. Juist omdat ze transparant zijn en deels overgaan in de muur.

Zie je wel eens van die gelikte interieurs waarin alles als vanzelf op zijn plek lijkt te vallen? Je kunt er vergif op innemen dat hier de gouden regel is toegepast van ‘harmonie’. Dat klinkt logisch, maar in veel gevallen ligt onbedoelde kakafonie op de loer. Hoe komt dat?

Een stelregel voor alles, die je in de eerste plaats terug ziet bij raambekleding en wanden: één dessin is genoeg. Dat wil zeggen als je een prachtig dessin-behang hebt van ornamenten, geometrische vormen, of fotobehang, dan houd je de gordijnen effen!

Er is natuurlijk altijd een uitzondering op de regel. In bohemian interieurs mogen dessins naar hartelust botsen, liefst zo veel mogelijk kleur en drukte. En in klassiek romantische interieurs kun je patronen matchen. Maar als je eenheid en rust zoekt, combineer je dessins op de wand, met effen kleuren inbetweens, en vice versa.

Je zoekt rust; en krijgt dat door contrast. Eigenlijk een vreemde paradox. Wanneer je geen dessins wil, laat je de kleuren contrasteren. Denk bijvoorbeeld aan mosgroene muren met oker-/goudkleurige inbetweens. Of een pastelkleurige netweave inbetween met grof geweven reliëf wandbekleding.

Maar ga je voor een fraai dessin behang, hou je gordijnen dan in elk geval rustig, en laat een basiskleur uit het dessin daarin terugkomen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies
Welke raambekleding
is geschikt voor
de keuken?

product informatie
Creëer je eigen Smart
Home met PowerView®

Ontdek
Magneetframe voor
raambekleding
zonder boren

Inspiratie
Schuin zolderraam?
Geen probleem?

Blog
Raambekleding als
functionele sfeermaker
in huis

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...
 • Raam en muur: twee handen op één buik
  Welke raambekleding je ook kiest, hij hangt altijd naast de muren. Muren die weer passen bij andere (eyecatcher) muren… Het geheel van kleuren en vormen bepaalt de totale uitstraling van jouw interieur. En daarom mag goede raambekleding niet ontbreken.

DECOKAY BLOGS

 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. En Bright Skies brengt mij letterlijk in vervoering.
 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP