HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het wordt over het algemeen niet als goed beschouwd om je ergens tegen af te zetten. Dat geldt echter niet voor inrichting. Eén van de bekendste trucs van stylisten is het tegen elkaar afzetten van materialen, stijlen, kleuren en dessins.

Muur en gordijnkleuren combineren in je interieur

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Wanneer je de doorschijnende inbetweens of vitrage complementair maakt aan je muren, wordt het echt een ‘setje’. Juist omdat ze transparant zijn en deels overgaan in de muur.

Zie je wel eens van die gelikte interieurs waarin alles als vanzelf op zijn plek lijkt te vallen? Je kunt er vergif op innemen dat hier de gouden regel is toegepast van ‘harmonie’. Dat klinkt logisch, maar in veel gevallen ligt onbedoelde kakafonie op de loer. Hoe komt dat?

Een stelregel voor alles, die je in de eerste plaats terug ziet bij raambekleding en wanden: één dessin is genoeg. Dat wil zeggen als je een prachtig dessin-behang hebt van ornamenten, geometrische vormen, of fotobehang, dan houd je de gordijnen effen!

Er is natuurlijk altijd een uitzondering op de regel. In bohemian interieurs mogen dessins naar hartelust botsen, liefst zo veel mogelijk kleur en drukte. En in klassiek romantische interieurs kun je patronen matchen. Maar als je eenheid en rust zoekt, combineer je dessins op de wand, met effen kleuren inbetweens, en vice versa.

Je zoekt rust; en krijgt dat door contrast. Eigenlijk een vreemde paradox. Wanneer je geen dessins wil, laat je de kleuren contrasteren. Denk bijvoorbeeld aan mosgroene muren met oker-/goudkleurige inbetweens. Of een pastelkleurige netweave inbetween met grof geweven reliëf wandbekleding.

Maar ga je voor een fraai dessin behang, hou je gordijnen dan in elk geval rustig, en laat een basiskleur uit het dessin daarin terugkomen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies
Welke raambekleding
is geschikt voor
de keuken?

product informatie
Creëer je eigen Smart
Home met PowerView®

Ontdek
Magneetframe voor
raambekleding
zonder boren

Inspiratie
Schuin zolderraam?
Geen probleem?

Blog
Raambekleding als
functionele sfeermaker
in huis

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP