HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het wordt over het algemeen niet als goed beschouwd om je ergens tegen af te zetten. Dat geldt echter niet voor inrichting. Eén van de bekendste trucs van stylisten is het tegen elkaar afzetten van materialen, stijlen, kleuren en dessins.

Muur en gordijnkleuren combineren in je interieur

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?

Wanneer je de doorschijnende inbetweens of vitrage complementair maakt aan je muren, wordt het echt een ‘setje’. Juist omdat ze transparant zijn en deels overgaan in de muur.

Zie je wel eens van die gelikte interieurs waarin alles als vanzelf op zijn plek lijkt te vallen? Je kunt er vergif op innemen dat hier de gouden regel is toegepast van ‘harmonie’. Dat klinkt logisch, maar in veel gevallen ligt onbedoelde kakafonie op de loer. Hoe komt dat?

Een stelregel voor alles, die je in de eerste plaats terug ziet bij raambekleding en wanden: één dessin is genoeg. Dat wil zeggen als je een prachtig dessin-behang hebt van ornamenten, geometrische vormen, of fotobehang, dan houd je de gordijnen effen!

Er is natuurlijk altijd een uitzondering op de regel. In bohemian interieurs mogen dessins naar hartelust botsen, liefst zo veel mogelijk kleur en drukte. En in klassiek romantische interieurs kun je patronen matchen. Maar als je eenheid en rust zoekt, combineer je dessins op de wand, met effen kleuren inbetweens, en vice versa.

Je zoekt rust; en krijgt dat door contrast. Eigenlijk een vreemde paradox. Wanneer je geen dessins wil, laat je de kleuren contrasteren. Denk bijvoorbeeld aan mosgroene muren met oker-/goudkleurige inbetweens. Of een pastelkleurige netweave inbetween met grof geweven reliëf wandbekleding.

Maar ga je voor een fraai dessin behang, hou je gordijnen dan in elk geval rustig, en laat een basiskleur uit het dessin daarin terugkomen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies
Welke raambekleding
is geschikt voor
de keuken?

product informatie
Creëer je eigen Smart
Home met PowerView®

Ontdek
Magneetframe voor
raambekleding
zonder boren

Inspiratie
Schuin zolderraam?
Geen probleem?

Blog
Raambekleding als
functionele sfeermaker
in huis

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay
MAAK EEN AFSPRAAK OF KOM LANGS IN DE WINKEL

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Natuur op je muur!
  Een beetje natuur op je muur, durf jij het aan? Houd je van natuurlijke kleuren maar heb je geen idee hoe je dit op je muur verwerkt? Welke kleuren kies je en wat doe je in de rest van je interieur?
 • Hoe combineer je muur met transparante raambekleding?
  Het wordt over het algemeen niet als goed beschouwd om je ergens tegen af te zetten. Dat geldt echter niet voor inrichting. Eén van de bekendste trucs van stylisten is het tegen elkaar afzetten van materialen, stijlen, kleuren en dessins.
 • Babykamer - wat wordt het?
  Heb je een kleine op komst? Gefeliciteerd! Het leukste werk kan beginnen: de babykamer! Of je nou wel of niet wilt weten wat het wordt; ‘jongens blauw en meisjes roze’ is tegenwoordig geen keurslijf meer.

DECOKAY BLOGS

 • De muur als centerpiece
  De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.
 • Mooi, mooier, mooist: wat zijn de ideale kleuren voor jouw slaapkamer?
  Blauw, wit of toch taupe en grijs? De ideale kleuren kiezen voor de slaapkamer bezorgde me nogal wat slapeloze nachten. Tijd dus om eens op onderzoek te gaan naar de kleuren die onze slaapkamer konden omtoveren tot de mooiste plek in huis.
 • Muren met kleur creëren warmte
  Toen wij ons huis kochten, zat de keuken aan de tuinkant. Het was voor ons een ‘no-brainer’: die moest naar de straatkant en een echte leefkeuken worden. Door die enorme verbouwing vielen wat gaten in ons budget, dus over de muren en de vloer hebben we op dat moment niet echt meer nagedacht. Tot nu…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP