HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Krijtverf en kalkverf zijn ecologische verfsoorten. Maar daar koop je ze niet in de eerste plaats voor... Het effect dat je ermee kunt verkrijgen is namelijk betoverend. Juist op een zolder, met zijn schuine wanden, behaal je maximaal effect met deze natuurlijke verven. (En het geeft minder gedoe dan behangen.)

Schuine wand op zolder afwerken met muurverf of behang

Special effect op zolder...

Special effect op zolder...

Als je ook een zolder hebt met van die schuine bouwplaten, dan is het dankbaarste klusje van het jaar om die te schilderen. Wel meteen vooraf één tip: veel nieuwe bouwplaten zuigen enorm. Als je zuigende ondergronden verft, moet je altijd een primer aanbrengen, anders kan je blijven verven, maar verdwijnt het subiet...

Als je milieubewust wil klussen is dat één ding. Maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan; met krijtverf of kalkverf. Dat zijn 100% ecologische verven, tot aan de pigmenten en het (ontbreken van) oplosmiddel aan toe, met een heel bijzonder ‘special effect’. Ze hebben een fluweelmatte- bijna aaibare uitstraling en geven echt diepte aan je wanden.

Krijtverf is vrij dik en is dekkend. Verwar het dan ook niet met kalkverf, wat juist een streperig of wolkerig effect geeft (al naar gelang de manier waarop je het aanbrengt). Met kalkverf breng je meerdere lagen aan om het effect te versterken. Als je een meer levendig effect wilt bereiken, dan kun je dus beter kiezen voor kalkverf. (Het wordt ook vaak gebruikt om een ‘betonlook’ te creëren.)

Maar als je geen poespas wilt en juist een mooi strak mat effect, dan moet je je zeker eens oriënteren op de nieuwste milieuvriendelijke super matte muurverven. Het is verwonderlijk wat techniek kan doen. Zo heb je muurverf die extreem mat blijft, ook na intensief gebruik en schoonmaken (van die kinderhandjes op zolder…).

Leuk idee: combineer een matte muurverf bijvoorbeeld met schoolbordverf op de onderste wanden. Zo blijf je in de ‘matte stijl’, maar heb je meteen de ultieme speelzolder gecreëerd. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek
krijtverf
bij Decokay

advies
Hoe behang je
een schuine wand?

product informatie
Sigma Perfect Matt:
geen strepen, geen stress!

inspiratie
Planten doen het
goed in lichte interieurs!

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP