HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Een Japans interieur heeft ‘wabi sabi’. Laat je leiden door wat is - in plaats van wat moet zijn. Vind de schoonheid in jouw persoonlijke, alledaagse dingen.

Kenmerken voor een Japanse woonstijl

Japans wonen is het nieuwe chique

Japans wonen is het nieuwe chique

Niets is zo bevredigend als het herontdekken van de schoonheid van bestaande materialen en objecten. Niet voor niets lijmen de Japanners liever een kopje, en vullen zij de scheuren op met bladgoud, dan dat zij het weggooien.

Bekijk je interieur eens met nieuwe ogen. Moet dat oude kastje echt plaatsmaken voor een nieuwe 13-in-een-dozijn kast? Of pak je de kwast en ga je aan de slag met krijtverf? Juist die doorleefde, persoonlijke stijl, maakt dat jouw woning die Japanse ‘touch’ krijgt.

Iets anders waar de Oosterse woonstijl aan te herkennen is, is de verstilling en eenvoud. ‘Keep it simple’ is dan ook een goede slogan om in gedachten te houden. Je kunt dus beter overwegen om wat meubels weg  te doen, en je huis eens grondig op te ruimen zodat je ook minder kastruimte nodig hebt. Je zult merken dat een huis met meer ruimte, ook ruimte in je hoofd geeft. Geen ergernissen meer van rondslingerende items; die berg je allemaal onzichtbaar op hun vaste plek op. Ook met kleur doe je rustig aan. Een eyecatcher of twee kan zeker, maar de basis is sober zwart, grijs en wit. 

Op die manier kun je met slechts een paar ingrepen de perfecte wabi sabi stijl creëren. Een simpele gevlochten mat op jouw donkere brede planken vloer bijvoorbeeld. Of wandbekleding van natuurlijke materialen met reliëf. Ook voor de ramen mag je de natuur haar werk laten doen. Diffuus binnenvallend licht door strakke duo rolgordijnen geeft precies de juiste sfeer om je hoofd volledig leeg te maken. 

Wil je echt een statement maken met jouw Japanse stijl? Ga dan voor een wand behang in uitgesproken Japanse stijl, of kies één of twee items die typisch herkenbaar zijn voor Azië zoals een krukje, lage stoel, futon of kamerscherm.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Van zwarte jaloezie
tot witte voiles

ontdek de
ZEN collectie
van BN Walls

blog
Perfecte imperfectie...

service & advies
voor gordijnen en vloerkleden
op maat

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?
  Over woonstijlen kun je boeken vol schrijven. Ze zijn relatief fluide, en passen zich door de jaren aan naar de laatste trends. Ook komen er nieuwe (gemixte) stijlen bij. 
 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Licht grijs wordt het nieuwe wit op de muur
  Grijs als de ideale kleur voor je interieur? Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar met grijs kun je alle kanten op! Hoe je met deze inspirerende kleur je interieur helemaal naar je zin maakt, lees je hier!
 • Pastel in huis? Niet zoetsappig, wel zacht!
  Als je aan pastels denkt, schiet je misschien net als ik terug in de jaren ‘70. Ik herinner me nog mijn eerste skivakantie, waarin mijn zongebruinde hoofd uitstak boven een zoet gestreepte pastelkleurige trui met banen roze, lichtblauw, mintgroen en citroengeel. In mijn verdediging; daar liep iedereen toen mee...
 • Knus met Noorse invloeden
  Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP