STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


‘Harde’ raambekleding zoals jaloezieën kun je perfect combineren met zachte, transparante raambekleding zoals inbetweens en vitrage. Jaloezieën zijn er in hout-, bamboe- of aluminium uitvoering. Maar ook shutters vallen natuurlijk onder harde raamdecoratie.

Harde en zachte raamdecoratie combineren

Inbetweens en jaloezieën - typische design melodieën

Inbetweens en jaloezieën - typische design melodieën

Hard en zacht, zoet en zout, het is bekend dat tegenpolen elkaar graag omarmen voor completering. In de designwereld van interieurs is dat niet anders. Drukke decoraties en dessins bestaan bij de gratie van kalme, effen kleuren. Anders zou het een ratjetoe worden.

Niet anders, is het voor (semi) transparante gordijnen en hun tegenpool. Vaak wordt gedacht dat het een setje moet zijn van overgordijnen en vitrage of inbetweens. De huidige trend is echter veel vaker de combinatie van hard en zacht.

Dat heeft alles te maken met het gemak van harde raambekleding, en de vele variaties die vandaag de dag mogelijk zijn. Robuuste, zwarte, brede, houten jaloezieën of (als je het luxe aan wil pakken) shutters waar je bijvoorbeeld zwarte, of mooi diep gekleurde inbetweens voor hangt. Hoe chique wil je het hebben? Je sluit de lichtinval - en inkijk - volledig of deels af met de lamellen, maar behoudt het speelse, warme effect van gefilterd licht.

Gordijnen hebben van nature een zachter effect door hun ‘dansende’ aard. Een strak interieur kan daarom ook baat hebben bij een mooie vitrage - met of zonder dessin.

De keuze voor transparante gordijnen wordt steeds interessanter omdat die er nu ook zijn met Sun Block. Een coating die wel het licht, maar niet de zon doorlaat… Een ingenieus idee met potentie voor ruimtes waar de zon soms hinderlijk kan zijn, maar je wel daglicht wil.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Blog
Waarom een Luxaflex
of horizontale jaloezie
als raamdecoratie

Advies
Wat zijn inbetween gordijnen?

Advies
Welke soorten
gordijnen
zijn er?

Productinformatie
Houten jaloezieën
voor een warme sfeer

Inspiratie
Gordijnen met
subtiele goudglans

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG BEL ME TERUG

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.
 • Wat zijn jouw ‘extra’ wensen voor het raam?
  Raambekleding is het visitekaartje van jouw woonstijl van buitenaf, en eenmaal binnen is niets zo bepalend voor de eenheid van jouw interieur. Het is daarom zeker geen gek idee om eens te kijken naar nieuwe trends voor het raam. Tien tegen één dat je nieuwe mogelijkheden ziet.

DECOKAY BLOGS

 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP