HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Een briesje doet de transparante gordijnen opbollen in de wind… een dansend stoffenspel ontvouwt zich voor je open ramen. Dát gevoel is voorbehouden aan klassieke, los vallende gordijnen.

Gordijnen combineren met andere raamdecoratie

Wuivende en golvende gordijnen

Wuivende en golvende gordijnen

Hoeveel nieuwe soorten raambekleding er ook uitgevonden worden, iedereen die houdt van het speelse, nonchalant vallen van gordijnen, weet dat dit met vrijwel geen enkele andere soort raamdecoratie te evenaren is. 
Laag-over-laag ingezet, zoals de combinatie van semi-transparante gordijnen met overgordijnen, krijgen ze maximaal vrij spel in je woonkamer of slaapvertrek.

Hoe je jouw gordijnen laat wapperen, daarover kun je lang nadenken, want er zijn eindeloos veel soorten plooien. Keurige plooien, strakke plooien, frivole-, nonchalant golvende-, en tegenwoordig zelfs ‘stiekeme plooien’. Dat zijn golvende wave plooien waarin onzichtbare lamellen gestikt zijn, waardoor je één en hetzelfde gordijn open kunt doen, of lichtdicht kunt sluiten. Versus heet deze gordijn variant.

Wist je dat het momenteel hip is om de transparante laag tegen de inkijk voor je overgordijnen te hangen in plaats van erachter? Best slim, want vroeger verdween je mooie vitrage gewoon op het moment dat je de overgordijnen sloot. 

Tegenwoordig is het een samenspel dat gezien mag worden. Door de transparante laag zie je de afsluitende laag. Samen geven ze een kleurenspel - of vaak ook een vormenspel - met opengewerkte delen. Beide tegelijk vervangen is dus een goed idee als je die nieuwe look wil.  

Het woord vitrage is overigens traditioneel voorbehouden aan die kanten witte ‘valletjes’, een stof die we niet zo vaak meer voor ons raam hangen. Wat je nu veel ziet zijn inbetween gordijnen; een lichtdoorlatende stof met een wat dikkere draad. Maar vitrage bestaat nog steeds. Het is alleen van een totaal andere orde. De traditionele bloemetjes zijn verleden tijd en hebben plaatsgemaakt voor etnische patronen, frivool glansdraad en het is verkrijgbaar in allerlei modekleuren.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

inspiratie
Isoleren… met
raambekleding

ontdek de
Gordijn Stoffen
van JAB Anstoetz

product informatie
Diffuus licht
met inbetweens

advies
Hoe combineer ik
glas-in-lood ramen
met raambekleding?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP