HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


De fincas van het Spaanse platteland staan vaak in al hun witheid te stralen in het zonlicht. Er zijn er ook die geruisloos over lijken te gaan in hun natuurlijke omgeving door mosterdgele of terracotta gekleurde muren met een zweem oranje erin. Wil je zelf zulke zonnige wanden, dan zijn stralend wit of warme aardetinten je uitgangspunt.

Muren in Spaanse stijl met verf en behang

Zonnige, zuidelijke muren

Zonnige, zuidelijke muren

De wanden van een finca zijn uitermate herkenbaar, want ze zijn ofwel glad gestuct of ze zijn (deels) voorzien van handgemaakte en beschilderde tegeltjes. Het stucwerk is in deze woonstijl vaak wit geverfd, maar kan ook heel goed in een warme aardetoon, zoals oranjegeel of terracotta. In combinatie met het vele houtwerk dat zo kenmerkend is voor een typische finca, staat dat erg landelijk en sfeervol. 

Toch worden in finca’s ook opvallende kleuren toegepast zoals diepblauw. Dat springt eruit en geeft een heerlijk zonnig effect. Het is bovendien mooi om contrasten en diepte in je woning mee te creëren. Je combineert zo’n opvallende wand natuurlijk met terracotta potten gevuld met vetplanten en cactussen of kleurrijke borden die je in een speels patroon op de muur bevestigt. Als dat geen finca vibe is! Met muurverf is heel goed een Mediterraan sfeertje te scheppen. Gebruik bijvoorbeeld eens kalkverf voor een extra authentiek effect en kleurnuances op de muur.

De tegeltjes die finca’s sieren worden azulejos genoemd. Ze hebben geometrische patronen, bloemen of juist afbeeldingen die een verhaal of beroep uitbeelden. Vaak zijn ze als lambrisering aangebracht, maar een wand achter je keukenblok of zelfs een gehele wand betegelen, kan ook. Wil je zo’n authentieke, kleurrijke muur in je woning dan kun je kiezen voor originele tegels. Maar er is ook behang met een keur aan dergelijke fraaie azulejo-prints. Voordeel is dat het sneller op je muur zit dan tegeltjes en gemakkelijker vervangbaar is wanneer je eens een ander dessin wil. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
Terra collectie
van Eijffinger

inspiratie
Zachte Zen-kleuren
met hout en rotan

ontdek de
Finca collectie
van AS Création

advies
Lambrisering
met muurverf

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Van formica keukenkastjes tot rustieke kitchenette
  Ik dacht altijd dat je fineer niet kon schilderen. Tot ik over verf ging schrijven. Met de lakverf van tegenwoordig kun je bijna alles schilderen, de truc zit hem in de primer. En gek genoeg, wél lichtjes opschuren dus…
 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP