HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het is voorjaar; de vogeltjes fluiten, de bollen zijn al enige tijd ontsproten - al moeten ze af en toe hun kop nog buigen voor gure regen en wind. Toch voel je de zomer komen. Je wil dan ook zoveel mogelijk genieten van elke zonnestraal.

Raambekleding voor alle seizoenen

Gooi de ramen open!

Gooi de ramen open!

Maar binnen in je huis, verhinderen die dikke, velours winter gordijnen, en de donkere, zware houten jaloezieën, dat het licht goed binnenkomt. Tijd voor een make-over voor het raam dus. 

Een goed plan voor raambekleding, is een plan dat het directe zonlicht wanneer gewenst tegenhoudt, maar te allen tijde het licht binnenlaat. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is een kwestie van goed reguleren. Dat betekent dat je een lichtplan nodig hebt. 

Iedereen kan een lichtplan maken. Het enige dat je daarvoor feitelijk hoeft te doen, is kennis opdoen van de lichtinval in jouw huis - en dan vooral in de lente en zomer. In de winter zul je weinig last hebben van lichtinval en is het grootste doel vooral om al het licht naar binnen te halen dat aanwezig is. Maar één ding staat vast: de stand van de zon en daarmee de lichtinval in je huis, verandert sterk onder invloed van de seizoenen.

Wat is hier nou echt de ideale oplossing voor? Dat zijn bijvoorbeeld duette shades of plissé shades. Deze hebben namelijk een top down/ bottom up systeem. Dat wil zeggen dat je ze zowel van boven naar beneden kunt laten zakken, als kunt optrekken vanaf de onderkant. 

Je kunt hiermee een gedeelte van het raam volledig openen. Laat de zon dus lekker binnen, en sluit af waar je geen inkijk wil. Overigens brengen transparante gordijnen wel een prachtig diffuus licht in huis...

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
houten jaloezieën

ontdek de
Luxaflex® Plissé® Shades:
collectie bij Decokay

blog
Raambekleding
als functionele
sfeermaker
in huis

informatie
ONZE GRATIS
MEETSERVICE

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 
 • Gordijnen dicht please!
  Maak van je ramen niet alleen dingen om door naar buiten te kijken maar geef ze charme en aantrekkingskracht door de juiste raambekleding. De echte blikvanger heb je dan wanneer de gordijnen dicht zijn.

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 
 • Met één druk op de knop geregeld
  Waarom zou je het jezelf niet gemakkelijk maken en de raamdecoratie in huis elektrisch en op afstand bedienen? Dat is al lang niet meer alleen voor James Bond weggelegd. Met een handige programmeerfunctie regel je de gordijnen in meerdere ruimtes van je woning afzonderlijk van elkaar. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP