HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wie op zoek gaat naar een nieuwe vloer en daarbij tevens graag milieubewust te werk gaat, wacht een beste ‘uitzoekklus’. Belangrijk om te weten dus, dat een goede kwaliteit PVC vloer met de juiste specificaties, heel milieuvriendelijk kan zijn.

Duurzame pvc vloer ook milieuvriendelijk?

Jouw duurzame PVC vloer

Jouw duurzame PVC vloer

PVC is goed recyclebaar, maar is het daarmee milieuvriendelijk? Het predicaat ‘milieubewust’ heeft veel factoren die meespelen. Van productieketen tot gebruikte grondstoffen en materialen, maar niet in de laatste plaats ook levensduur. Hoe langer je tenslotte met een vloer doet, hoe minder belastend dat voor het milieu is. En één van de grootste oorzaken van vervuiling is nog altijd de berg afval die wij met elkaar produceren…

PVC heeft als basis aardolie en zout. De betere, milieuvriendelijke vloeren met certificaat, worden echter gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kalksteen, met een onderlaag van kurk. (Kurk is een natuurlijk materiaal dat warmte vasthoudt, en dus energiebesparend werkt.) 

Maar misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een PVC vloer, is de brede keuze qua stijl. PVC is de kameleon onder de vloeren. Zo kun je kiezen voor de bekende planken, stoer breed, met noesten en relief. Kies je voor een donkere vloer, ga dan voor een warme tint gordijnen. Op het moment zijn onder meer terracotta en aardse kleuren populair. Heeft een lichte vloer je voorkeur, zorg dan dat het niet te kil wordt door ook voor lichte gordijnen te gaan. Bij een lichte vloer mag je best knallen met kleur. Het contrast laat je vloer beter uitkomen.

Met PVC of vinyl creëer je echter net zo gemakkelijk een levensechte betonlook vloer, wat weer prachtig is met grove linnen gordijnen aan lussen bijvoorbeeld. Maar ook ‘stenen plavuizen’ kunnen met een PVC vloer. Met zoveel aanbod kan kiezen dus nog best lastig worden… Maar als je let op certificering is het wel een hele milieuvriendelijke keuze!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

blog
Een vloer om
van te houden

advies
Wat is PVC vinyl?

product informatie
PVC met de uitstraling
van hout of steen

inspiratie
PVC IS NATUURGETROUW
EN STERK

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Met PVC jouw plavuizen vloer?
  PVC op de vloer is tegenwoordig een veelgemaakte keuze. Het is vrijwel onverwoestbaar, en een zeer goed alternatief voor een kostbare stenen vloer (die je bovendien niet zo gemakkelijk weer een keer vervangt als je wat anders wil. 
 • De veelzijdige charme van betonlook pvc
  Betonlook vloeren zijn niet meer weg te denken uit het interieurbeeld. Met de komst van PVC vloeren werd ineens veel meer mogelijk. 
 • De perfecte houten vloer met pvc
  Brede planken, smalle planken, grote knoesten, kleine knoesten, met natuurgetrouwe V-groef, of strak aansluitend… Essenhout, beuken, eiken, acacia, kersen… Hoe ziet jouw houtlook pvc vloer eruit?

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP