
Dupligordijnen geven maximale controle over lichtinval
DUPLIGORDIJNEN? NET EVEN ANDERS DAN ANDERS...

Dupligordijnen zien eruit als een charmante, zichzelf in- en uit elkaar vouwende harmonica. Vanaf de zijkant bezien hebben zij een honingraat structuur. Ze zijn aan beide zijden strak geplooid; een effect dat altijd blijft en niet uitzakt, door de speciale samenstelling en vormgeving van het gordijn.
Ze bestaan uit een dubbele laag (dunne) stof, waarbinnen de optrekkoorden onzichtbaar zijn weggewerkt. Dat geeft dupligordijnen die herkenbare gestileerde uitstraling. Ze zijn dan ook niet te verwarren met plissé rolgordijnen. Plissés hebben een enkele laag stof en daar zijn de koorden wél zichtbaar.
Bij dupligordijnen zal er dus nooit verstrooiings licht door de gaatjes komen, bij plissés wel. (Een detail dat belangrijk wordt als je kiest voor een verduisterende variant.)
Precies die samenstelling, zorgt er ook voor dat dupligordijnen heel goed warmte binnen- of buiten houden. In de zomer is het aangenaam koel en in de winter juist warm door de isolerende laag lucht tussen de dupligordijnen.
Een belangrijk kenmerk waarin dupligordijnen zich onderscheiden van vrijwel alle andere raambekleding (behalve plissé gordijnen) is dat ze zowel van boven als beneden bediend kunnen worden (ook wel ’top-down bottom-up’). Dat geeft in heel veel gevallen verrassend veel mogelijkheden om te spelen met licht en inkijk wanneer - en hoe jij dat wilt.